Exerciţiu internaţional, efectuat în premieră de jandarmii româniJandarmeria Română anunţă că va organiza cel mai amplu exercițiu internațional RoGendItEx 2015 - care va reuni participarea a 27 de reprezentanți din 18 state, precum și din partea Uniunii Europene și a Forței de Jandarmerie Europeană. Exercițiul internațional, care este la a cincea ediție, se va desfășura în premieră cu forțe în teren, pe teritoriul a patru județe.

Exercitiu international, efectuat in premiera de jandarmii romani
Exerciţiu internaţional, efectuat în premieră de jandarmii români
Foto: bistriteanul.ro

În contextul deținerii în anul 2015, a președinției CIMIN a EUROGENDFOR (Forța de Jandarmerie Europeană), Jandarmeria Română organizează cel mai amplu exercițiu internațional RoGendItEx 2015 - care va reuni participarea a 27 de reprezentanți din 18 state, precum și din partea Uniunii Europene și a Forței de Jandarmerie Europeană, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro de Jandarmeria Română.

Exercițiul internațional, care este la a cincea ediție, se va desfășura în premieră cu forțe în teren, pe teritoriul a patru județe (Dâmbovița, Covasna, Brașov și Harghita), cu comandamentul la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița, implicând participarea a 500 de jandarmi români.

RoGendIntEx 2015 are ca scop antrenarea și stabilirea unor proceduri de lucru comune între forțe de jandarmerie și poliție provenind din state și continente diferite, aplicând prevederile legislației internaționale, în special în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, pentru gestionarea unor situații de criză.

"Luni, 07 septembrie 2015, ora 09.00, în prezența reprezentanților tuturor instituțiilor și statelor participante, a reprezentanților Minsterului Afacerilor Interne și a comenzii Jandarmeriei Române, va avea loc ceremonia de deschidere a exercițiului internațional RoGendIntEx 2015, care va avea loc la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița (comuna Gura Ocniței).

De asemenea, joi, 10 septembrie a.c., la o oră ce va fi comunicată ulterior, la sediul CPPCJ Ochiuri va avea loc un exercițiu demonstrativ care face parte din scenariul RoGendIntEx 2015. Exercițiul demonstrativ se va desfășura în prezența observatorilor din partea Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Qatarului și Tunisiei, precum și a unor reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Afacerilor Interne din România", anunţă Jandarmeria în comunicatul citat.

La data de 18 octombrie 2007, la Velsen, în Olanda, a fost adoptat Tratatul între Regatul Spaniei, Republica Franceză, Republica Italiană, Regatul Olandei şi Republica Portugheză, stabilind Forţa de Jandarmerie Europeană (EUROGENDFOR).
În prezent EUROGENDFOR are şapte state membre: Franţa, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, România şi Polonia, un stat partener, Lituania şi un membru observator, Turcia.

În conformitate cu obiectul tratatului, Forţa de Jandarmerie Europeană este o structură „operaţională, pre-organizată, robustă şi care poate fi dislocată rapid, cuprinzând exclusiv elemente ale forţelor de poliţie cu statut militar ale Părţilor, în scopul de a îndeplini toate sarcinile poliţieneşti din sfera operaţiunilor de management al crizelor".

EUROGENDFOR este un instrument polițienesc al Uniunii Europene, format din unităţi de poliţie cu statut militar, puse la dispoziţie de către statele fondatoare în mod voluntar, pentru a întări capacităţile gestionării crizelor internaţionale.

Etichete: exercițiu, Jandarmeria Română, jandarmi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h