Exercițiu naval de apărare în Marea Neagră, cu 12 nave românești și un distrugător americanDe luni până joi, 12 nave militare romanesti, un distrugator american si un dragor maritim din Bulgaria vor face un exercitiu pentru apararea comunicatiilor maritime in Marea Neagra. La exercitiu vor participa aproximativ 1500 de militari.

Exercitiu naval de aparare in Marea Neagra, cu 12 nave romanesti si un distrugator american
Exercițiu naval de apărare în Marea Neagră, cu 12 nave românești și un distrugător american
Foto: ziare.com

Potrivit unui comunicat de presa remis de Fortele Navale, citat de Hotnews.ro, exercitiul are ca scop consolidarea nivelului de interoperabilitate intre fortele NATO, precum si cooperarea inter-agentii din Romania, intr-un mediu cu amenintari multiple, in cadrul unei Operatii de raspuns la criza, incluzand si o actiune de evacuare a non-combatantilor dintr-o zona de conflict, care va avea loc miercuri, 27 mai, in Portul Militar Constanta.

Trident Poseidon 2015 este conceput, organizat si condus de catre Fortele Navale Romane, iar la secventa de evacuare non-combatanti, care va avea loc miercuri, 27 mai, participa si forte ale ISU Dobrogea, Garzii de Coasta, Grupului Servicii Petroliere si ale Directiei Medicale, precizeaza Fortele Navale Romane.

Etichete: exercitiu naval, marea neagra

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h