Exercițiul NATO lansat în BucureștiCentrul 48 Comunicații și Informatică Strategice din București a găzduit, duminică, ceremonia de deschidere a exercițiului NATO de comunicații și informatică "Steadfast Cobalt 2016", în prezența colonelului Thomas Wirsching, din partea Grupului NATO de sisteme de comunicații și informații, și a colonelului Costică Postolache, locțiitorul șefului Direcției Comunicații și Informatică din Statul Major General.

Exercitiu NATO in Romania
Exerciţiu NATO în România
Foto: archive.defense.gov

"Acest exercițiu înseamnă pentru țara noastră o oportunitate deosebită de a demonstra atât capabilitățile de țară gazdă care trebuie să furnizeze suport pentru forțele care se pot disloca în România, cât și de a atesta capabilitățile de comunicații și informatică de care dispunem, de a testa nivelul de interoperabilitate cu structurile NATO și de a elabora și pune la punct procedurile de lucru comune în situația în care dislocarea forțelor se impune", a declarat colonelul Postolache, potrivit Agerpres.

El a arătat că din punct de vedere al comunicațiilor, România se află la același nivel cu structurile NATO, precizând că nu există probleme de interoperabilitate sau de capabilitate care să nu poată să fie asigurate de structurile de comunicații și de informatică din România.

La rândul său, colonelul Wirsching a exprimat apreciere pentru sprijinul pe care îl oferă România, ca țară-gazdă a exercițiului, arătând că, în general, sprijinul țării-gazdă este foarte important deoarece necesită "capabilități uriașe" și multe resurse.

"Suntem aici pentru a testa și valida sistemul de comunicații și informații, adică rețelele mobile pe care comandamentele operaționale îl vor folosi când vor fi dislocate", a afirmat Thomas Wirsching. El a precizat că la exercițiu participă cu unități 15 state membre NATO, dar și trei state care nu sunt membre ale Alianței, dar sunt membre UE, fiind reprezentate de observatori.

Peste 1.000 de militari din 30 de unități și structuri ale Alianței Nord-Atlantice participă, în perioada 22 mai-3 iunie, la exercițiul NATO de comunicații și informatică "Steadfast Cobalt 2016". Potrivit MApN, obiectivele principale testarea și evaluarea interoperabilității sistemelor de comunicații și informatice, în sprijinul structurii de comandă și forțe ale NATO, angajate într-o operație aliată majoră de apărare colectivă în Estul Europei.

Etichete: Bucureşti, exercitiu nato, exercitiu nato bucuresti, nato bucuresti, nato romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE