Experții FMI, la București, pentru a discuta bugetul pe 2016O misiune a Fondului este aşteptată astăzi la Bucureşti pentru discuţii tehnice cu reprezentanţii Guvernului. Ministerul Finanțelor Publice începe, astfel, discuțiile cu reprezentanții FMI pe marginea bugetului de stat pe 2016.

Expertii FMI, la Bucuresti, pentru a discuta bugetul pe 2016
Experții FMI, la București, pentru a discuta bugetul pe 2016
Foto: activenews.ro

Principalele teme de discuţii vor fi legate de modul în care va fi construit bugetul României pentru 2016, dar şi de posibilitatea încheierii unui nou acord cu FMI.

Vor fi abordate, de asemenea, şi aspecte rămase în suspensie privind continuarea reformelor structurale, eficientizarea întreprinderilor de stat, calendarul listărilor la bursă sau cel al liberalizării preţurilor din sectorul energetic, potrivit agenției de presă Rador, citată de realitatea.net.

Cel mai recent acord al României cu FMI a fost unul de tip preventiv, care a expirat la sfârşitul lunii septembrie, după ce s-a finalizat cu succes o singură misiune de evaluare a rezultatelor derulării sale.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, declara recent că un nou acord cu FMI ar fi benefic, însă a adăugat că o decizie în acest sens nu poate fi luată decât în urma unor consultări politice. Din opoziţie, liberalii consideră de asemenea că este nevoie de un nou acord dacă România vrea să se împrumute mai ieftin.

Etichete: bugetul pe 2016, FMI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE