Expiră termenul pentru reînnoirea contractelor pentru parcările de reşedinţă din Sectorul 1Bucureştenii din Sectorul 1 mai au cinci zile la dispoziție pentru reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare de reședință. Până pe data de 31 martie 2016, aceştia por merge la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP), din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru depunerea documentației necesare reînnoirii contractului încheiat în anul 2015.

Expira termenul pentru reinnoirea contractelor pentru parcarile de resedinta din Sectorul 1 (Foto romaniatv.net)
Expiră termenul pentru reînnoirea contractelor pentru parcările de reşedinţă din Sectorul 1 (Foto romaniatv.net)

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 1 trebuie să depună următoarele acte: cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine și o taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Parcaje, din cadrul ADP Sector 1, este următorul: luni, între orele 10:00 – 18:00, iar în zilele de marți, miercuri, joi și vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 021/319.32.58 tasta 2, informează administraţia locală. 

Ce se întâmplă care nu este reînnoit contractul de parcare până pe 31 martie 2016

Dacă, până la data de 31 martie 2016, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate.

Închirierea locurilor de parcare de reşedinţă se face în conformitate cu prevederile HCGMB nr. 124/2008 cu privire la strategia de parcare în Municipiului Bucureşti, modificată prin HCGMB nr. 61/2009, potrivit cărora, atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament;
b) se pot atribui numai pentru autoturisme;
c) se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliază în imobilul respectiv;
d) se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing și pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reședință care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare. Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârșitul anului 2007, până în acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă.

Etichete: acte, ADP Sector 1, documente, inchiriere loc parcare, loc parcare, reinnoire loc parcare, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE