Explozie de oferte imobiliare: Numărul apartamentelor scoase la vânzare, la maximul ultimelor 30 luniRecord de apartamente scoase la vanzare in Bucuresti ( Foto: Grup RC)
Record de apartamente scoase la vânzare în București ( Foto: Grup RC)

Numărul ofertelor de apartamente vechi scoase la vânzare în Bucureşti, în luna mai, depăşeşte peste 2.800 de unităţi, nivelul maxim lunar din ultimele 30 de luni. O ofertă mai mare a fost înregistrată în octombrie 2008, potrivit unui raport întocmit de AnunturiParticulari.ro. Însă, recordul de oferte noi scoase pe piaţa imobiliară s-a înregistrat în martie 2008, când au fost scoase la vânzare peste 4.300 de proprietăţi, scrie Wall-Street.ro.

Numărul mare de apartamente oferite spre vânzare a pus sub presiune şi preţurile medii solicitate de proprietari. Tarifele tuturor imobilelor au suferit uşoare scăderi. Garsonierele şi apartamentele de două camere au atins un minim al ultimilor cinci ani, în luna mai, pe fondul creşterii ofertei, dar şi din cauza uşoarei scăderi a preţurilor, care s-a manifestat constant, de la începutul anului şi pâna acum.

In mai, proprietarii de garsoniere au solicitat un preţ mediu de 35.586 euro/unitate, cu 4% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Trendul se mentine şi în cazul apartamentelor cu doua camere, al căror preţ mediu a ajuns, în mai, la circa 55.000 euro, în scădere cu 6% faţă de intervalul similar al anului trecut. O variaţie de -6% faţa de luna mai a anului trecut se înregistrează şi în cazul apartamentelor cu trei camere, care se vând, în prezent, cu un preţ mediu de 77.900 euro.

Etichete: apartament, garsonieră, imobiliar, ofertă, pret, proprietar, scădere, vânzare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE