ATENTAT cu maşină capcană la Ankara: Cel puțin 37 de morţi şi 125 de răniţi VIDEOCel puțin 37 de persoane au fost ucise și alte 125 rănite într-un atentat cu mașină capcană comis, duminică seară, într-o stație de autobuz din centrul capitalei Turciei, Ankara.

EXPLOZIE in centrul Ankarei
EXPLOZIE în centrul Ankarei

UPDATE 10.00 Ultimul bilanţ al atentatului din capitala Turciei a ajuns la 37 de morţi, 71 de răniţi în spitale, informează Reuters care îl citează pe ministrul turc al Sănătăţii.

UPDATE 8.10 Bilanțul provizoriu al atentatului cu mașină capcană comis duminică seară într-o stație de autobuz din centrul capitalei Turciei, Ankara, a ajuns la 34 de morți și 125 de răniți, a anunțat ministrul turc al sănătății Mehmet Müezzinoglu, informează AFP.

O explozie a avut loc, duminică, în centrul capitalei turce Ankara. Cel puțin 32 de persoane au fost ucise și alte 75 rănite. Un înalt oficial din serviciile de securitate a declarat că explozia a fost provocată de o maşină plină cu explozibili, în timp ce un altul a spus că după deflagraţie s-au auzit focuri de armă.

Explozia a avut loc într-o stație de autobuz din Piața Kizilay din centrul capitalei și cele mai multe victime sunt civili, potrivit mass-media locale. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului. Televiziunile au arătat imagini cu autobuze calcinate și membri ai echipelor de salvare transportând răniți. Potrivit postului TRT, un vehicul a explodat când a lovit un autobuz în care se aflau circa 20 de oameni.

Explozia, care a putut fi auzită la o distanță de mai mulți kilometri, a aruncat resturi arzânde pe o suprafață de câteva sute de metri, într-o zonă unde sunt situate Ministerele Justiției și de Interne, un tribunal central și fostul birou al prim-ministrului turc.

Constatările inițiale sugerează că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, sau un grup afiliat este responsabil pentru atentatul cu mașină capcană, a declarat un oficial din securitatea turcă, scrie Agerpres.

Guvernul a acuzat PKK și militanții kurzi din Siria pentru atentatul precedent cu mașină capcană comis la doar câteva blocuri distanță pe 17 februarie, care a ucis 29 de persoane, majoritatea dintre ei soldați. Acest atac a fost comis în apropierea cartierului general al armatei turce, parlamentului și altor instituții guvernamentale cheie și a fost revendicat de o grupare disidentă față de PKK, amintește Reuters.

Președintele Tayyip Erdogan a discutat cu ministrul de interne Efkan Ala la telefon după explozia de duminică, au declarat surse prezidențiale.

Explozia a survenit după circa trei săptămâni după un atentat sinucigaș cu mașină capcană, ce a fost revendicat de o grupare disidentă față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiștii turci), care a vizat, tot în centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul s-a soldat cu 29 de morți.

REACŢIA MAE

Ambasada României la Ankara a întreprins de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile turce pentru a afla dacă printre victimele "incidentului" din seara de 13 martie se află și cetățeni români, dar, , informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, ambasada are în atenție acest incident și verificările sunt în curs. "Misiunea diplomatică română se află în legătură permanentă cu autoritățile turce și este pregătită să acorde asistență consulară de specialitate dacă situația o va impune", precizează MAE.

Etichete: Ankara, explozie Ankara, morti Ankara, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE