EXPLOZIE la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Răniţii, aduşi la două spitale din BucureştiPatru oameni au fost răniţi într-o explozie ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din judeţul Constanţa, autorităţile declanşând planul roşu de intervenţie. Oficiali din cadrul Departamentului de Urgenţă spun că a fost vorba de o explozie la o pompă de bezină şi două rezervoare de azot, urmată de un incendiu.

Explozie Rafinaria Petromidia Navodari
Explozie Rafinăria Petromidia Năvodari

UPDATE 20.40 Agenția Națională pentru Protecția Mediului a trimis la Năvodari un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului, au declarat reprezentanți ai Ministerului Mediului.

Pe lângă reprezentați ai ANPM, la Năvodari se află și specialiști din Garda Națională de Mediu. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele ore, circulația aerului va fi, în zona accidentului, predominant dinspre nord spre sud-vest, apoi, până marți după-amiază înspre sud-est, deasupra mării.

"Vântul moderat va determina o deplasare destul de rapidă a poluantului", au precizat aceleași surse.

UPDATE 20: 15 Cele patru persoane rănite în urma exploziei produse luni seară la rafinăria Petromidia vor fi aduse în Capitală, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. El a precizat că două dintre victime, în stare mai gravă, vor fi transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar celelalte două, care au arsuri mai uşoare, vor ajunge la Spitalul de Arşi.

Ministerul Sănătăţii a precizat că victimele exploziei sunt un bărbat de 35 de ani, cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, intubat şi va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni". Un alt bărbat, de 49 de ani, are arsuri gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Pacientul este stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, este intubat. Şi el va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni".

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului. Ei sunt stabili, respiră singuri şi nu au leziuni pe căile respiratorii. Pacienţii vor ajunge la Spitalul de Arşi din Capitală, au precizat oficiali ai Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a declarat pentru News.ro că la Spitalul Judeţean Constanţa a mai fost transportată şi o persoană care s-a intoxicat cu frum.

UPDATE: Cei patru pacienţi sunt conştienți şi au suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Aceștia au fost transportați la Spitalul Județean Constanța. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța susține că după ce victimele vor fi examinate la Spitalul Județean Constanța se va stabili dacă este cazul ca aceştia să fie transferați la Bucureşti.

Patru oameni au fost răniţi într-o explozie ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din judeţul Constanţa, autorităţile declanşând planul roşu de intervenţie.

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 18.00, pe platforma din Năvodari, iar în urma acesteia patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autorităţile din Constanţa au declanşat planul roşu de intervenţie, mai multe ambulanţe fiind trimise la locul incidentului.

"Din informaţiile pe care le avem de la colegi, sunt trei sau patru victime. Totul este sub control în momentul de faţă. Din primele date, a explodat o butelie de azot, însă urmează să stabilim ce s-a întâmplat mai exact. La acest moment arde într-o tubulatură de ventilaţie, dar incendiul este localizat şi se lucrează la lichidarea lui. Situaţia este sub control, a fost oprit curentul electric, nu se pune problema de evacuarea populaţiei", a declarat, potrivit Mediafax, Gheorghe Daniel Popa, inspector-şef ISU Dobrogea.

Mai multe ambulanţe au intervenit la Petromidia pentru a scoate răniţii. Cei patru răniţi se află, la ora transmiterii acestei ştiri, la Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa.

"Unul dintre cei patru răniţi a fost deja transportat la spital. Nu se cunoaşte natura leziunilor. Este încă incendiu la tubulatură şi se lucrează la lichidare. Intervenţia este coordonată de ISU Constanţa", a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Etichete: explozie, petromidia, petromidia navodari

0/2 COMENTARII
Mirela
22 aug 23:44
+0
VOTURI
-0
Cei care lucrează la Rompetrol am înțeles că țin legătura cu toți colegii afectați și familiile lor. Instalația de distilare în vid de pe platforma Petromidia și orice pericol a fost îndepărtat. Fumul negru era de la niște cabluri de electricitate, care nu prezintă nici un risc pentru mediu. Cred ca autoritațile și reprezentanții Rompetrol au acționat prompt și au rezolvat problema.
Alex
22 aug 23:43
+0
VOTURI
-0
Nu a fost o explozie, doar un incendiu. Echipele de la rafinarie si ale autoritatilor au intervenit profesionist si l-au stins repede. In acest fel, a fost prevenita o catastroga de proportii. In acest moment, totul este sub control. Persoanele ranite sunt in maini foarte bune si vor primi asistenta pana isi revin.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE