EXPLOZIE puternică la Istanbul: Patru morți și 36 rănițiUn atac sinucigaș s-a produs sâmbătă în centrul Istanbulului, provocând moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor 36. Atacul a avut loc în fața unui centru comercial de pe bulevardul Istiklal, în apropierea pieței Taksim.

EXPLOZIE puternica la Istanbul: Patru morti si 20 raniti
EXPLOZIE puternică la Istanbul: Patru morți și 20 răniți

UPDATE: Ministrul turc al sănătății, Mehmet Muezzinoglu, a anunțat că nu mai puțin de 36 de persoane sunt rănite după atentat, dintre care șapte grav.

Primul oficial turc care a anunțat un bilanț al atentatului sinucigaș și a confirmat natura atacului a fost guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin. Potrivit acestuia, în atentat au murit patru oameni, printre care și atentatorul, și alți 20 au fost răniți. Între timp, DPA a ridicat bilanțul morților la cinci, fără a cita vreo sursă.

Guvernatorul a dat asigurări că zvonurile despre alte atacuri în Istanbul sunt false și că în prezent este investigat atacul de pe bulevardul Istiklal.

Marea arteră comercială și pietonală Istiklal din cel mai mare oraș din Turcia este frecventată zilnic de zeci de persoane.

Inițial, media turce au anunțat că două persoane, printre care și atacatorul sinucigaș, au murit în atentat, iar alte șapte au fost rănite.

Zona atacului a fost izolată complet de poliție este survolată de mai multe elicoptere, în timp ce la fața locului au fost deplasate echipe de geniști.

Atacul s-a produs în fața unui centru comercial de pe bulevardul Istiklal, în apropierea pieței Taksim. Potrivit AFP, atacul are loc în contextul în care pe 21 martie se sărbătorește Noul An kurd, care suscită de obicei temeri privind intensificarea violențelor.

Turcia este în alertă maximă după atentatul sinucigaș din octombrie anul trecut soldat cu moartea a 103 persoană în fața gării din Ankara, atac atribuit de autorități jihadiștilor din gruparea Stat Islamic.

Un alt atentat cu mașină capcană s-a produs duminică trecută la Ankara, provocând moartea a 37 de persoane, acesta fiind revendicat de o grupare radicală din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan, intitulată Șoimii Eliberării Kurdistanului.

Și orașul Istanbul a mai fost vizat de un atentat sinucigaș în ianuarie, soldat cu moartea a 12 turiști, majoritatea germani, atac pentru care autoritățile i-au acuzat pe jihadiștii SI.

Sursa: Agerpres

Etichete: atac sinucigaș, explozie, istanbul, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE