EXPLOZII LA BRUXELLES. Europarlamentarii români: "Lumea este şocată. Politică, sub teroare"Europarlamentarii români spun că atmosfera este încordată, marţi, la Bruxelles, după exploziile de pe aeroport şi de la metrou. 

EXPLOZII LA BRUXELLES. Europarlamentarii romani: "Lumea este socata"
EXPLOZII LA BRUXELLES. Europarlamentarii români: "Lumea este şocată"

Mai mulţi europarlamentari români au declarat pentru News.ro că au ajuns la Bruxelles încă de luni sau în cursul dimineţii de marţi, înainte de atentatele care au avut loc în aeroportul internaţional. 

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că a ajuns la Bruxelles încă de luni, pentru că avea în program o reuniune importantă. "Noi suntem bine, toţi membrii echipei mele sunt aici, au ajuns încă de ieri", a spus europarlamentarul liberal. Norica Nicolai a povestit că toţi cei aflaţi în Parlamentul European încearcă să afle dacă cunoscuţii lor sunt în afara pericolului.

"Toată lumea stă şi se uită la televizor, sună la prieteni, cunoştinţe", a spus ea, precizând că acţiunile PE se desfăşoară conform programului, până în prezent.

"Explozie pe Aeroportul din Bruxelles. Eu sunt bine. Am decolat azi-dimineață spre București în ceea ce părea a fi o dimineață obișnuită. Sper că toată lumea e teafără", a scris pe Facebook europarlamentarul MP Siegfried Mureşan.

"Eu am plecat azi dimineaţă spre Bucureşti, la 6.30. În aeroport totul era bine, era calm, ca într-o zi normală. Eu ar trebui să mă întorc în această seară în Bruxelles. Rămâne de văzut dacă vor redeschide aeroportul până diseară", a mai declarat Mureşan.

"Deputaţii sunt şocaţi", a declarat şi eurodeputatul Cristian Preda: "Atentatele s-au produs la 4 luni după ce a început căutarea autorilor de la Paris şi la 4 zile de la prinderea suspectului nr 1."

El a spus, de asemenea, că eurodeputaţii urmăresc presa belgiană, dar că deocamdată activitatea în PE se desfăşoară conform programului. 

"Absurd: am avut o sesiune de vot în comisia AFET, în timpul căreia am aflat că s-a comis un atentat în preajma clădirii PE. Politică sub teroare", a mai scris Preda pe Facebook.

Două explozii au avut loc marți dimineață pe aeroportul internațional din Bruxelles, care a fost închis, potrivit presei belgiene. Câteva ore mai târziu doua explozii au avut loc și la metroul din capitala Belgiei. 

Etichete: europarlamentari romani, explozii aeroport Bruxelles, explozii Bruxelles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h