Expoziţia de fotografie de stradă World in Streets, în Piaţa RevoluţieiAsociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane prezintă, în cadrul Kulturama, expoziţia de fotografie de stradă "World in Streets", care va putea fi vizitată între 20 şi 26 iulie, în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti.

Expozitie de fotografie World in Streets
Expoziţie de fotografie World in Streets

Aceasta reuneşte fotografii realizate de cei mai activi membri ai grupului On Spot, dupa aproximativ doi ani de explorări fotografice ale străzilor din Romanânia şi din lume. Vor fi epxuse fotografiile a 24 de artişti. Participarea este una internaţională, fiind prezenţi pe simeze şi fotografi din Franta, Italia, Spania, Israel, UK, Scotia, Portugalia, Brazilia sau Slovacia. Vizitatorii sunt invitaţi să descopere spiritul străzilor, emoţii, stări, momente ale oraşului sau pur şi simplu instantanee de stradă, reunite într-o serie de fotografii alb-negru şi color, se arată într-un comunicat.

"Fotografia de stradă reprezintă bucurie pentru noi, alături de plăcerea de a ieşi să căutăm subiecte interesante de a fi imortalizate, bucuria de a străbate străzile si de a găsi acele momente sau expresii care ne fascinează, de a reuşi să le captăm. Aceste căutari ne îndeamnă sa ieşim în plimbări fotografice pe stradă şi ne oferă o satisfacţie deosebită când reuşim să depăşim monotonia cotidianului în care suntem scufundaţi zilnic, şi să găsim acele momente aparte, redescoperite sau reinterpretate prin ochii noştri, filtrate prin imaginaţia şi viziunea noastră, şi ulterior oferite privitorilor, ca un dar. Şi nu în ultimul rând, ne motivează bucuria de a împărtăşi rezultatele cu ceilalţi membri ai grupului, uniţi de aceeaşi pasiune comună, fotografia. Învăţăm unii de la ceilalţi, ne motivăm lucrând împreună, expunem şi ne promovăm împreună rezultatele muncii in echipă", a declarat Mirela Momanu, preşedintele Asociaţiei Exposure şi co-fondator al grupul On Spot.

Cei 24 de artiştii care expun sunt: Mirela Momanu, Dana Corina Popescu, Cristina Ţintă, Loredana Bîtculescu, Adrian Mitu, Cosmin Gârlesteanu, Andrea Torrei, Marius Cinteză, Cetin Aiedin, Eduardo Kaminski, Octavian Cucolea, Martin Tomaska, Dalina Andrei, Catalin Dumitru, Ahmad Kavousian, Orna Naor, Titti Dufva, Rodrigo Melleiro, Olga Karlovac, Antonio E. Ojeda, Marius Duţu, Fred Vasquez, Steven Jensen şi Fred Fogherty.

Pagina de eveniment pe Facebook poate fi accesată aici

Grupul On Spot a luat naştere dintr-o idee simplă, aceea de avea o echipă care să pornească la fotografiat pe stradă şi care să se dezvolte împreună, învăţând unii de la alţii, petrecând totodată timp de calitate împreună. Grupul a fost creat de Mirela Momanu şi Fred Fogherty, în urma atelierului de portret de stradă susţinut în cadrul Bucharest Photo Week 2014, atelier care s-a bucurat de un număr de peste 30 de participanţi şi 100 de fotografii rezultate în urma sesiunii practice.

În prezent grupul este foarte activ pe social media (Facebook în special) şi organizează periodic sesiuni de fotografie de stradă în Bucureşti dar şi în alte oraşe din ţară sau din străinătate (Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca,Istanbul, Roma, Bologna etc.). Totodată, grupul a avut o serie de expoziţii cu participare internaţională şi a fost implicat în cadrul unor proiecte culturale de anvergură. Kulturama - Bucureşti este un proiect cultural care îşi propune încurajarea studenţilor din cadrul universităţilor de artă din Bucureşti, tinerilor artişti şi artiştilor amatori să participe la actul cultural, prin organizarea de expoziţii şi evenimente artistice în Piaţa Revoluţiei.

Etichete: expozitie foto, Expoziţie fotografie de stradă, Piaţa Revoluţiei, World in Streets

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE