Expoziție cu echipamente de intervenție ISU, în Piața Constituției. GALERIE FOTOBucureștenii pot vedea echipamentele de intervenție în situații de urgență ale ISU București-Ilfov, în Piața Constituției din Capitală, inclusiv sâmbătă, 20 iunie până la ora 14:00.

Primarul General, Sorin Oprescu, a participat vineri la evenimentul de prezentare a echipamentelor ISU București-Ilfov, alături de presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, Secretarul de Stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Cezar Radu Soare, Inspectorul-sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, col. Mihai Guta, Prefectul Capitalei, Paul Petrovan, Cristian Pistol, directorul executiv ADIBI, dar si Ambasadorul Poloniei in Romania, E.S. Marek Szczygieł.

d

In cadrul evenimentului au fost prezentate cele 11 autospeciale achizitionate pana in prezent prin proiectul "Dezvoltarea si dotarea serviciilor specializate pentru interventii in situatii de urgenta in regiunea Bucuresti-Ilfov". Alte trei autospeciale cu scara de 42 metri sunt in curs de achizitie, in cadrul aceluiasi proiect.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a explicat beneficiile implementarii acestui proiect, respectiv reducerea timpului de raspuns in situatii de urgenta, la nivelul Bucurestiului, de la 14 la 9 minute.

"Este dovada preocuparii noastre pentru sanatatea populatiei, pentru salvarea celor aflati in nevoie, atunci cand ne confruntam cu astfel de situatii de urgenta. An de an, timpul de reactie s-a imbunatatit, fie ca a fost vorba de foc, fie ca a fost vorba de alte situatii de urgenta. Acest lucru pentru mine insemna foarte mult. Meseria mea de baza este aceea de medic si stiu ce inseamna sa intervii la timp, in intervalul in care poti sa salvezi vieti omenesti", a declarat Sorin Oprescu.

d

La randul sau, Presedintele Consiliului Judetean, Marian Petrache a declarat ca la nivelul anului 2005, in dotarea ISU existau masini vechi si de 20, 30 sau 40 de ani.

Raed Arafat a anuntat ca ceea ce ISU primeste astazi reprezinta doar o completare a ceea ce ati facut in ultimii ani. "Intr-adevar masinile pe care le folosim astazi, sunt in mare procent doar masini noi.(...)Va adresez multumiri, atat Primariei Municipiului Bucuresti cat si Consiliului Judetean Ilfov, mai ales pentru calitatea echipamentelor predate", a spus Arafat.

Proiectul este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007– 2013, Axa Prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Interventie 3.3. – Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta si se va derula in Regiunea Bucuresti – Ilfov, in perioada Aprilie 2013 – Decembrie 2015.

Valoare totala a proiectului este de 21.838.925,76 RON, din care finantarea nerambursabila este de 14.125.269,20 RON.

Etichete: echipamente, foto, interventie, ISU București-Ilfov, Piata Constitutiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE