Expoziție de echipamente și tehnică militară, la metrou Tineretului, de Ziua Forţelor TerestreStatul Major al Forțelor Terestre organizează vineri și sâmbătă o serie de manifestări cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, informează un comunicat de presă al instituției.

 Ziua Fortelor Terestre
Ziua Forţelor Terestre

Astfel, vineri, între orele 15,00 și 20,00, în stația de metrou Tineretului, militari din Forțele Terestre Române (specialiști EOD, polițiști militari, cercetași, parașutiști) vor organiza o expoziție de echipamente și tehnică militare, folosite atât în cadrul activităților curente de instruire, cât și în misiunile din teatrele de operații; sâmbătă, între orele 10,00 și 17,00, se vor organiza activități cultural-recreative în Parcul Tineretului.

Militarii vor prezenta tehnica de luptă, armamentul și echipamentul din dotare, exerciții demonstrative de intervenție a echipei EOD, de supraviețuire, procedee de escaladare și traversare cu ajutorul funicularului, tiroliană, tehnici de autoapărare, precum și exerciții de mânuire a armamentului.

De asemenea, sâmbătă, între orele 18,00 și 20,30, în Parcul Tineretului va avea loc un spectacol susținut de formații artistice ale cercurilor militare și de către elevi din colegiile naționale militare și între orele 20,30 și 22,00, militarii se vor retrage cu torțe pe itinerariul: Parcul Tineretului — Piața Unirii — Splaiul Independenței — Piața Eroilor — Cotroceni — Statul Major al Forțelor Terestre.

În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Sursa: Agerpres

Etichete: Expoziție de echipamente și tehnică militară, metrou Tineretului, sambata, Sectorul 4, vineri, Ziua Forţelor Terestre

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h