Expoziţie inedită, în premieră în România: Sculpturi gonflabile supradimensionate la mall. FOTOExpoziţia de artă contemporană „Lumi plutitoare", semnată de Max Streicher, ajunge, în premieră în România, într-un mall din Capitală.

În perioada 25 martie – 14 aprilie 2013, bucureştenii vor avea ocazia să vadă expoziţia de artă contemporană „Lumi plutitoare", ce reuneşte lucrări neconvenţionale ce aparţin artistului de origine canadiană Max Streicher.

Expoziţia „Lumi plutitoare" propune o întâlnire cu 5 lucrări inedite, Floating Forest, End Game, Quadriga II, Sleeping Giants şi Alto-Cumulus, instalaţii gonflabile cu diferite forme, ce par a fi însufleţite graţie unor ventilatoare industriale şi mecanisme simple cu supape.

Unicitatea operelor de artă semnate de Max Streicher constă în utilizarea materialelor delicate, redarea lor detaliată şi realistică, amplasarea lor dinamică, toate acestea având scopul de a neutraliza calităţile generalizate, simpliste şi comice la care ne aşteptăm de obicei de la nişte structuri gonflabile.

„Monumentalismul postistoric al operelor lui Max Streicher este contemporan nu atât pentru că se manifestă mereu în prezent, printr-o efemeritate aproape sfidătoare, ci prin faptul că răspunde întotdeauna unor urgenţe contemporane. Este mai întâi un monumentalism plasat mereu în răspăr faţă de funcţiile monumentului clasic, dar chestionând totodată valenţele spaţiului public, pe care îl revendică şi îl recuceresc ori de câte ori sunt expuse. Apoi, pentru că în acest tip inedit de monumentalitate se regăsesc mai toate caracteristicile lumii de azi: lucrările sunt fragile, efemere, diafane, conturând o precaritate care inspiră empatie şi revoltă, tristeţe şi optimism, promisiune, utopie, vis. Scurt spus, instalaţiile gonflabile create de Max Streicher devin necesare ca aerul acolo unde sunt expuse pentru că sugerează ideea de substanţă, conţinut, fond în acelaşi timp cu absenţa tuturor acestora în mediul care ne înconjoară şi pe care îl formăm", astfel a caracterizat opera lui Max Streicher criticul de artă şi curatorul Igor Mocanu.

Max Streicher este un sculptor şi creator de instalaţii, care de 20 de ani lucrează intens cu tehnologia elementelor gonflabile în sculpturi cinetice şi lucrări tridimensionale. Artistul a expus şi are lucrări prezente în galerii din toată lumea, pe întreg teritoriul Canadei natale, în Barcelona, Madrid, Cambridge, Paris, Praga, Berlin, Düsseldorf, Mumbai, Tokyo sau New York.

Expoziţia inedită, semnată de Max Streicher, poate fi văzută în mall-ul Sun Plaza din Sectorul 4 al Capitalei, până pe 14 aprilie.

Etichete: Sectorul 4, Sun Plaza

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h