Extinderea Magistralei 4 pe tronsonul Parc Bazilescu–Străuleşti, finanţată de Comisia EuropeanăExtinderea Magistralei 4 de metrou cu două staţii va fi finanţată din bani europeni. Comisia Europeană a aprobat, joi, o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune pentru tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străuleşti.

Extinderea Magistralei 4 pe tronsonul Parc Bazilescu–Straulesti, finantata de Comisia Europeana
Extinderea Magistralei 4 pe tronsonul Parc Bazilescu–Străuleşti, finanţată de Comisia Europeană
Foto: forum.metrouusor.com/ user laur_visan

Comisia Europeană a aprobat, joi, 4 iunie, o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro pentru proiectul major „Extinderea Liniei de Metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti", care face parte din Programul Operaţional pentru Transport. Acest proiect are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din București cu un segment nou în lungime de 1,89 km și construcția a două noi stații de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou și va fi utilizat de un estimat de 3.638.700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97.761.634 euro, se precizează într-un comunicat de presă remis B365.ro de cabinetul comisarului european Corina Creţu.

„Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și aceea din orașele Mogoșoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate.", a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Crețu, în comunicatul citat.

Nou construita linie de metrou va fi gestionată de către METROREX SA și prin urmare, se va afla în managementul direct al administrației publice.

Fondul de Coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale şi promovarea dezvoltării durabile.

Etichete: Comisia Europeană, finantare, Lac Străuleşti, magistrala 4, magistrala 4 de metrou, Metrorex, metrou, metrou bucuresti, metrou lac straulesti, Parc Bazilescu

0/3 COMENTARII
Alibaba
06 Jun 11:17
+0
VOTURI
-0
Eu sunt locuitor al sectorului 1 si stau in cartierul Bucurestii Noi si sunt foarte mandru de aceasta magistrala de metrou.E f utila si statiile arata foarte modern pacat doar ca trenurile de metrou sunt model Astra si nu Bombardier :( Da sa privim partea buna a acestei magistrale si anume calatoria civilizata si durata mai mica fata de deasupra.Abea astept extinderea magistralei cu 2 statii va schimba total cartierul Bucurestii Noi cat si facilitatea oamenilor de a calatori rapid si civilizat :) Mult succes la extinderea magistralei catre Lac Straulesti si abea astept inaugurarea noilor 2 statii :))
Ing.
05 Jun 19:40
+0
VOTURI
-0
Cifrele sunt jenant de mici... înseamnă vreo 600 călători pe oră, adică 300 pe sens. Păi un singur autobuz are o capacitate de 100 locuri, un autobuz la 20 minute acoperă lejer cererea asta de transport.
alex
05 Jun 18:55
+0
VOTURI
-0
si magistrala care face legatura cu aeroportul Otopeni cand se mai face? La sfantul asteapta?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE