Extrădarea lui Gregorian Bivolaru, amânată din nouInstanța franceză a amânat din nou miercuri, pentru a patra oară, pronunţarea în cazul extrădării în România a lui Gregorian Bivolaru. Hotărârea urmează să fie dată pe 25 mai.

Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru
Foto: gazetadecluj.ro

Miercuri, la Curte de Justiţie din Paris s-a luat din nou în discuţie cererea de extrădare formulată de autorităţile române în cazul lui Gregorian Bivolaru. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX.ro că magistraţii francezi au decis să amâne din nou pronunţarea în acest dosar, pentru data de 25 mai. Aceasta este cea de-a patra amânare pe care magistraţii o dispun în dosarul lui Bivolaru.

La termenul din 18 mai judecătorii aşteptau o serie de documente cu răspunsuri din partea autorităţilor din Suedia, ţara în care Bivolaru a trăit 12 ani şi a primit azil politic. Sursele citate au precizat că aceste acte au fost trimise iar autorităţile suedeze au informat că-l menţin ca azilant.

Decizia, în cazul în care va fi dată la data de 25 mai, nu este definitivă şi va putea fi atacată cu apel.

Până la o hotărâre finală, Gregorian Bivolaru rămâne în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze. În prezent, Bivolaru este închis la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului, fiind prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie. Gregorian Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Etichete: bivolare, extrădare, gregorian bivolaru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE