Fabrica care a luat foc în Jilava, unde un pompier a murit, NU avea autorizație de incendiuFabrica de încălțăminte de la Jilava, în care a izbucnit un incendiu săptămâna trecută, nu avea autorizație de la ISU. Reamintim că un pompier a murit aici, în timp ce încerca să stingă focul.

Fabrica care a luat foc in Jilava, unde un pompier a murit, NU avea autorizatie la incendiu
Fabrica care a luat foc în Jilava, unde un pompier a murit, NU avea autorizație la incendiu
Foto: ISU BUCURESTI ILFOV

Fabrica de  tălpi pentru pantofi de la Jilava nu mai deținea autorizație de la pompieri de cel puțin cinci ani, acesta fiind și motivul pentru care nicio firmă de asigurare nu a preluat riscul de incendiu au arătat, pentru Profit.ro, surse implicate în administrarea cazului.

Societatea a continuat să existe și să producă obiecte din materiale puternic inflamabile chiar și după ce, în urma dezastrului de la Colectiv, autoritățile au declanșat o adevărată vânătoare împotriva firmelor fără autorizație ISU.

"La un moment dat a fost asigurat și pentru incendiu, dar asta se întâmpla acum 5-6 ani. Au avut o daună în urmă cu câțiva ani, fără legătură cu riscul de incendiu, și atunci s-a constatat și că le lipsește autorizația emisă de ISU. De atunci, nici o firmă de asigurare nu a mai dorit să preia riscul de incendiu. Cred că este un semnal serios de alarmă. Firma a funcționat ani de zile fără autorizație, lucrând cu materiale foarte inflamabile cum sunt granulele de plastic și punând în pericol zeci de angajați", au arătat sursele citate.

Fabrica de tălpi pentru pantofi deține, totuși, o asigurare simplă de tip property care acoperea riscurile catastrofale (cutremur, inundație), dar și alte tipuri de daune. Incendiul este însă exclus din asigurare. 

În incendiul izbucnit săptămâna trecută la o fabrică de încălțăminte din Jilava, lângă București, focul a cuprins o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați. La fața locului au intervenit 13 autospeciale de stingere ale ISU, două ambulanțe și o autospecială de descarcerare, precum și patru autoscări. Un pompier și-a pierdut viața în timpul intervenției.

 

Etichete: fabrica jilava, incendiu, incendiu jilava, isu

0/2 COMENTARII
Maximus
14 Jun 09:29
+0
VOTURI
-0
Ce inseamna "autorizatie de incendiu"?!
kappa
14 Jun 07:07
+0
VOTURI
-0
Fabrica care...?.Pe bune, n-a vazut nimeni cacofonia asta cat casa ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h