Facebook a lansat o opţiune prin care ajută nevăzătorii să înţeleagă ce conţin imaginile VIDEOFacebook a lansat o nouă opţiune în aplicaţia de iOS, prin care ajută nevăzătorii să înţeleagă ce conţin fotografiile. Opţiunea este însă disponibilă deocamdată doar în cinci ţări.

Facebook a lansat o optiune prin care ajuta nevazatorii sa inteleaga ce contin imaginile
Facebook a lansat o opţiune prin care ajută nevăzătorii să înţeleagă ce conţin imaginile
Foto: siliconbeat.com

La baza acestei facilități stă o rețea neuronală care simulează funcțiile creierului uman pentru a recunoaște obiectele din imagini. Descrierea rezultată în urma interpretării, denumită Automatic Alternative Text, este concretizată într-un tag HTML care apoi este rostit cu voce tare, informează profit.ro.

Cei de la Facebook susțin că au testat timp de 10 luni sistemul de inteligență artificială pentru a-l aduce la stadiul actual. În tot acest timp, AI-ul a fost antrenat cu milioane de imagini pe care le-a folosit pentru a interpreta și a face distincția între diverse obicete, în diverse condiții de iluminare.

Facebook nu este singura companie care face eforturi pentru dezvoltarea unui sistem de inteligență artificală. Google a prezentat în urmă cu mai puțin de două luni propria versiune de inteligență artificială care recunoaște locația în care a fost realizată o fotografie doar în funcție de ceea ce conține imaginea.

Noua facilitate este disponibilă deocamdată doar în limba engleză și doar în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă și Australia, dar Facebook promite că o va lansa curând în mai multe regiuni, limbi și pe alte platforme.

Etichete: facebook, facebook nevazatori

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE