Facebook "merge" în spațiu: Va lansa un satelit în 2016Facebook vrea să lanseze un satelit, în 2016, care să asigure acces la internet pentru mai multe regiuni izolate din Africa. Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg, cofondatorul companiei americane. 

Facebook vrea sa lanseze un satelit in 2016
Facebook vrea să lanseze un satelit în 2016

Facebook speră să lanseze un prim satelit de acest tip în anul 2016, în virtutea unui parteneriat cu compania Eutelsat, care are sediul general în Franţa. 

"Vom continua să facem eforturi pentru a conecta (la internet) întreaga lume - chiar dacă acest lucru va însemna că va trebui să privim dincolo de planeta noastră", a dezvăluit Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Iniţiativa face parte dintr-un proiect al companiei Facebook, intitulat "Internet.org Project", care a generat însă o serie de critici aspre în anumite ţări.

În anumite regiuni, în special în India, mediul de afaceri a reacţionat cu vehemenţă faţă de proiect, spunând că el va oferi companiei Facebook - şi partenerilor ei - un avantaj incorect pe pieţele din domeniul internetului aflate în dezvoltare.

Proiectul Internet.org experimentează mai multe metode diferite pentru a asigura acces la internet în regiuni greu accesibile. Recent, compania Facebook a anunţat că doreşte să construiască un tip special de dronă care să fie capabilă să transmită de la mare înălţime un semnal optic care asigură conexiune la internet.

Noua iniţiativă doreşte să utilizeze tehnologia actuală din domeniul sateliţilor pentru a asigura acces la internet la tarife accesibile.

Sursa: ZF

Etichete: facebook, Mark Zuckerberg, satelit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE