Facturi mai MARI la ÎNTREŢINERE pentru luna IANUARIE. AMENZI de până la 1.000 de LEIFacturi mai MARI la ÎNTREŢINERE pentru luna IANUARIE. Iarna grea care loveşte şi în bugetul românilor, din cauza facturilor uriașe. Spre exemplu, cele pe luna ianuarie, la care lucrează acum administratorii, sunt cu cel puțin 20% mai mari ca în decembrie, astfel că numai încălzirea la un apartament cu trei camere ajunge la 300 de lei.

Bani intretinere
Bani întreţinere

Facturi mai MARI la ÎNTREŢINERE pentru luna IANUARIE. Sume importante din bugetul românilor se vor duce în iarna asta pentru plata facturilor la încălzire. Potrivit România TV, primele facturi au venit deja la administratori, sunt în calcul şi urmează să fie afişate. 

Pentru un apartament de 2 camere, suprafaţă 51 mp, numai încălzirea este 202 lei, în condiţiile în care în decembrie a fost 168 lei, iar în noiembrie 154 lei

O familie cu un apartament de 3 camere, suprafaţă 65 mp, plăteşte în ianuarie 256 lei, în condiţiile în care pentru luna decembrie a plătit 213 lei, iar în noiembrie a dat 195 lei.

La un apartament cu 3 camere, suprafaţă 74 mp, încălzirea pentru luna ianuarie este 295 lei. Pentru acelaşi apartament, în decembrie s-a plătit 246 lei, iar în noiembrie: 225 lei.

Românii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire sunt obligaţi, de la la 1 ianuarie 2017, să contorizeze căldura consumată. Amenzile în caz de încălcare a legii ajung la 1.000 de lei.

Facturi mai MARI la ÎNTREŢINERE pentru luna IANUARIE. Legea 121/2014 prevede că în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie.

În cazul în care folosirea contoarelor individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punct de vedere financiar, legea prevede obligativitatea montării repartitoarelor individuale de costuri "pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte".

Conform Legii 51/2006, apartamentul care este racordat la reţeaua centralizată de energie termică şi nu are contor energetic individual sau nu are repartitor pe fiecare calorifer din casă poate fi supus unei sancţiuni cu amendă între 500 şi 1.000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2017.

Etichete: caldura ianuarie, facturi, facturi caldura, facturi intretinere

0/8 COMENTARII
ec.smarandescu.i
25 Mar 17:22
+0
VOTURI
-0
TARA ARDE IN FOC SI BABA SE PIAPTANA CA ASA ESTE CU CONTORIZAREA PE APARTAMENT A CALDURII DIN MOMENT CE IN SUBSOLUL BLOCULUIEXITA UN REPARTIROR DE CALDURA == GIGACALORIMETRU SE SITIE SUPRAFATA APARTAMENTULUI SI NR DE ELEMENTI CALORIFER CIND SA CONSTRIT BLOCUL SI SE REPARTIZEAZA GICALORIA CONSUMAT PE SUPRAFATA IN TOTI ACETI 27 DE ANI TOTI EDILI ==PRIMARII NU AU FACUT O STRATEGIE DE DEZVOLTARE ENERGETICA CORECTA SI BUNA SI ACUM INVENTEAZA FEL SI FEL DE INEPTII ASTA DEMONSTRAZA INCOMPETENTA CELOR CARE DISPUN ASEMENEA ABERATII
vasile
09 Mar 09:46
+0
VOTURI
-0
Oferta excelenta in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: vasileiuliu@gmail.com
vlad
06 Mar 21:31
+0
VOTURI
-0
dedesupt a fost raspunsul ptr.Radulian de la 16/02 ..23:16
vlad
06 Mar 21:29
+0
VOTURI
-0
pentru ca, daca eu am in casa 4 calorifere de 2000 care duduie, iar tu 4 calorifere de 1000, n-o sa-ti mai convina impartirea.
Problemele sunt altele: amplasarea repartitorului pe corpul de incalzire, care este incorect reglementata undeva in treimea superioara; pierderile groaznice la nivelul subsolului cand solutia ar fi etansarea/izolarea perfecta a tevariei pana la coloanele comune ce urca spre apt, altfel , aia e o teava de incalzire care trece printr-un frigider; amendarea grosolana la cheltuieli comune a celor ce detin CT de apt.si care sunt de fapt furnizori neti de caldura ptr. vecini
Alex
06 Mar 10:26
+0
VOTURI
-0
Asta ar mai fi valabila daca toti locatarii ar avea acelasi tip de calorifere. Dar unii dintre ei si-au schimbat caloriferele cu unele mai mai performante (cu numar mai mare de elementi, etc). In plus si-au montat ilegal calorifere in balcon. Acestea fac inechitabila impartirea pe suprafata.
TUDOR POPESCUI
20 Feb 18:30
+0
VOTURI
-0
ATENTIE ! Televiziunea RTV ia de bune stirile voastre de aici. Asta e intoxicare clara : NU POTI REGLEMENTA CEVA INTR-O LEGE SI SANCTIONA CU ALTA .. ati fost trasi pe sfoara !! Rauvoitorii va pot acuza de mita luata de la firmele interesate
nucu
17 Feb 11:37
+0
VOTURI
-0
problemele sunt mai complicate.inainte de democratie sau capitalism, toate ap. erau conectate la reteaua de distributie a localitatii. costurile se imparteau nu egal ci infunctie de suprafata fiecarui apartament. si gata. o data cu aparitia de cantrale termice de apartament, a aparut necesitatea unei diferentieri la plata in functie de sistemul de incalzire existent. si astfel, au aparut repartitoarele de costuri. atat cele din ap. cat si cele pentru spatiile comune, respectiv coloanele de alimentare a caloriferelor. aici este o alta discutie care nu avem timp sa o abordam acum. si asa se face ca un cetatean inca racordat la sistemul urban de termoficare plateste: consumul propriu inregistrat de catre repartitoarele montate pe fiecare calorifer, consumul aferent coloanelor ce trec prin ap. sau si o cota parte de parte comuna necontorizata cum ar fi scara, subsolul, podul, etc. si care se calculeaza ca o cota parte in functie de suprafata ap. aflat in proprietate. cand citesti o factura venita de la o firma de repartitoare, trebuie sa ai cel putin pregatirea unui inginer absolvent de politehnica, specialitatea, energetica. totul este insa reglementat de catre anre. acolo este cascavalul. despre asta se poate scrie un roman.asa ca daca nu vrem sa ramanem fara caldura si apa calda,platim cat ne zic ei ca face. poate cineva se va ocupa si de noi, cei care le platim salariile, nu numai de buzunarele lor.
Radulian
16 Feb 23:14
+0
VOTURI
-0
Eu nu pricep.
Fiecare bloc are contor de apa calda, apa rece, caldura. De ce este nevoie sa se individualizeze consumurile pe fiecare apartament?
Sa spun ca la apa e usor, se monteaza acele apometre care se pot metrologiza, se citeste o indicatie, se plateste in functie de consum. Am inteles, bine.
Dar la caldura ce facem? Contorul de caldura este un aparat de ordinul miilor de euro, presupunand ca reteaua in bloc permite montarea lui. Punem repartitoare de costuri? Atentie, de costuri, nu de caldura! Adica un robinet pe calorifer prin care variez debitul de apa calda ce trece prin el, si un aparat ce nu se poate metrologiza, care indica niste cifre. Si eu platesc in functie de acele cifre.
De ce sa nu luam indicatia metrologica a contorului din subsol si s-o impartim in mod egal la toata lumea? Pentru ca unii spun ca ei pleaca ziua de-acasa si inchid caloriferele? Adica, practic, isi incalzesc casa de la vecinii care stau acasa si sunt fortati sa-si deschida mai mult caloriferele pentru a incalzi peretii reci de la vecini!
In plus, daca eu tin caloriferul inchis, contorul de la subsol va inregistra mai putina caldura, deci si factura va fi mai mica.

Deeci... Cine are firma de repartitoare de se inghesuie asa sa si le vanda?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE