Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti a renunţat la LUCRAREA DE LICENŢĂFacultăţile pot renunţa la susţinerea lucrării de licenţă, la finalizarea studiilor din acest an. Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti a ales doar testul grilă pentru licenţa din vara acestui an.

Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti a renuntat la LUCRAREA DE LICENTA
Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti a renunţat la LUCRAREA DE LICENŢĂ

Decanul Facultăţii de Drept, Flavius Baias, a declarat vineri, pentru News.ro, că decizia de a se renunţa la lucra şi a rămâne doar examenul a fost luată cu majoritate de voturi de către Consiliul facultăţii şi prezentată Senatului Universităţii Bucureşti, care a aprobat-o.

Nu este pentru prima dată, ci pentru a doua oară, pentru că în perioada 2007- 2011 s-a putut opta între examen şi lucrare. Acum, Facultatea de Drept a decis să renunţe la lucrare, a optat numai pentru examen. Decizia a fost luată, cu imensă majoritate, de către Consiliul facultăţii, prezentată Senatului, care a aprobat-o. În perioada 2007- 2011, au fost şi facultăţi care au păstrat lucrarea de licenţă şi au renunţat la examen", a spus Flavius Baias.

Renunţarea la una dintre cele două probe de la licenţă este posibilă în baza prevederilor unui ordin al ministrului Educaţiei, semnat de Mircea Dumitru, în 20 decembrie 2016. Ordinul de ministru privind Metodologia-cadru de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă/diplomă şi disertaţie, care a fost publicat în Monitorul Oficial din 4 ianuarie 2017, prevede că acesta constă din una sau două probe, stabilite de Senatul universitar, respectiv: proba de evaluare a cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate şi proba de prezentare şi susţinere a lucrării de licenţă sau a proiectului de diplomă.

În baza acestui ordin de ministru, fiecare instituţie de învăţământ superior acreditată va stabili, în funcţie de specificul programului, numărul probelor şi modul de susţinere a acestora, respectiv oral, scris sau probă practică.

Etichete: Facultatea de Drept, lucrare de licenta, lucrare de licenta drept, Universitatea Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE