Falimentul ASTRA, AMÂNAT de Tribunalul Bucureşti. Care este efectul asupra românilorMagistraţii Tribunaluli București au decis, luni, amânarea deciziei în dosarul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) solicită intrarea în faliment a societății Astra Asigurări.

Falimentul ASTRA, AMANAT de Tribunalul Bucuresti. Care este efectul asupra romanilor
Falimentul ASTRA, AMÂNAT de Tribunalul Bucureşti. Care este efectul asupra românilor
Foto: realitatea.net

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august a acestui an, intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei.

Conform legii, falimentul unei societăţi de asigurare este hotărât de către o instanţă judecătorească. FGA va efectua plăţile către creditorii de asigurări de la data rămânerii definitive a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment în limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare).

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare şi al bazelor de date de la Astra

Mai exact, FGA a preluat, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, şi 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare, după cum urmează: în România - 1.826.483 de poliţe, 51.566 de dosare daună; Germania - 6.128 de poliţe, 193 de dosare de daună; Slovacia - poliţe: 22.752, dosare daună: 642; Ungaria - poliţe:191.241, dosare daună: 4.809.

Decizia Tribunalului Bucureşti, de amânare a intrării în faliment a ASTRA Asigurări, înseamnă că FGA nu poate plăti, încă, daunele.

Acest lucru ar mai putea dura chiar şi trei luni.

Etichete: ASTRA, daune astra, faliment astra asigurari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE