Familia Adamescu a cumpărat 16% din acţiunile InterContinentalFamilia Adamescu a cumparat 16% din actiunile hotelului InterContinental (Foto:rezerevarihotel.ro)
Familia Adamescu a cumpărat 16% din acțiunile hotelului InterContinental (Foto:rezerevarihotel.ro)

Investiţia făcută de Astra Asigurări s-a ridicat la 4,1 milioane de euro, valoare achitată de companie pentru pachetul de acţiuni al hotelului de cinci stele. În noiembrie 2008, The Nova Group, firma prin care familia Adamescu îşi controlează afacerile, a cumpăt un pachet de 15,7% din Intercontinental cu 3 milioane de euro, notează Ziarul Financiar.

După achiziţia făcută miercuri şi după ce a devenit în 2010 unicul acţionar al societăţii care editează ”România liberă”, Adamescu se numără printre puţinii oameni de afaceri români care au făcut achiziţii în criză.

Potrivit lui Radu Mustăţea, preşedinteleAstra Asigurări, achiziţia a 16,2% din acţiunile InterContinental reprezintă o investiţie de portofoliu.

Hotelul de cinci stele InterContinental, construit în perioada comunistă, a rămas unul dintre simbolurile Capitalei, alături de actualul Unirea Shopping Center, controlat în prezent tot de familia Adamescu.

Etichete: acţiuni, adamescu, Bursa, hotel, InterContinental

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h