SCRISOAREA trimisă ministrului Transporturilor de familia AUREI ION: "Nu am iertat"Familia Aurei Ion, studenta care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, ce a avut loc în ianuarie 2014, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Dan Costescu, în care reclamă că nu a primit din partea instituţiei nici acum răspunsuri la petiţii. Sora Aurei spune că va lupta în continuare cu sistemul defect, cu mizeria şi cu actele de corupţie.

Aura Ion
Aura Ion

Sora Aurei Ion, Mariana Ciucă, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care tânăra spune că va lupta în continuare cu sistemul defect şi actele de corupţie care au dus la o soluţionare superficială a cazului accidentului aviatic în care sora sa şi-a pierdut viaţa.

"Nu, sa nu cumva sa credeți ca nu mai lupt! Lupt, asa cum trebuie sa lupt, in fiecare zi! Daca nu mai tip, nu inseamna ca nu mai lupt sau ca am uitat, iertat... Ma lupt cu mizeria lor, ma lupt cu actele de corupție, ma lupt cu sistemul "defect"... Bai si ma enervez cand te aud: "Dar tu ce vrei sa faci cu toata chestia asta? " Well, ce ai face tu daca cineva ti-ar scoate un ochi? Ai sta pe bara si ai spune: "Treacă!", dar daca ti-ai lua un cuțit in inima? Tot "Treacă!"? Dar daca ti-ar omorî sora? Tot "Treacă!"? Am avut de ales intre a lupta sau a-mi vedea de viața mea (intr-un mod egoist)... Am ales sa lupt! Nu ca ar trebui sa ii pese cuiva de ce fac eu sau sa imi ridice statuie.... NU! Doar sa lasati "pata de sânge sa vorbească" ... Atat mi-a mai ramas,sa lupt si sa vorbesc...", a scris Mariana Ciucă pe reţeaua de socializare.

Totodată, familia Aurei Ion a transmis o scrisoare deshisă ministrului Transporturilor.

"Având în vedere competenţele instituţiei dumneavoastră, la data de 19 noiembrie 2015, după finalizarea investigaţiei catastrofei aviatice din Munţii Apuseni, v-am solicitat să dispuneţi efectuarea verificărilor cuvenite la nivelul Comisiei care a efectuat investigaţia accidentului, Comisie din cadrul CIAS. În concret, v-am solicitat să verificaţi fiecare membru al Comisiei de investigaţie şi să stabiliţi dacă aveau competenţele necesare să participe , în calitate de investigatori-şef, la efectuarea investigaţiei cazului nostru", se arată în scrisoare.
 
Familia Aurei Ion mai susţine că a adus la cunoştinţă autorităţilor că, din informaţiile publicate de către CIAS pe pagina oficială rezultă că, la nivelul anului 2010, preşedintele Comisiei de Investigaţie a deţinut funcţia de director CIAS, deşi nu avea calificările necesare prevăzute de lege.
 
Totodată, ei au cerut verificarea şi comunicarea componenţei CIAS , conform organigramei de funcţionare a acesteia, cu indicaţii pentru fiecare angajat referitor la funcţia/postul pe care acesta l-a ocupat în perioada de la înfiinţare şi până în prezent.

"Prima solicitare adresată dumneavoastră a fost în anul 2015 , luna noiembrie (adică acum cinci luni). Nu am primit răspuns, deşi legea vă obligă. Am revenit către dumneavoastră la data de 3 martie 2016. Nu am primit răspuns.

Domnule ministru, vă cerem să explicaţi cum se poate ca instituţia dumneavoastră să furnizeze presei informaţii neadevărate cu privire la petiţia noastră? Care este motivul pentru care aţi informat presa că noi am fi primit deja un răspuns? Lipsa răspunsurilor echivalează cu recunoaşterea existenţei problemei semnalate de noi, suspiciunile noastre rezonabile devenind astfel certitudini , iar lipsa reacţiilor imediate echivalează cu punerea în pericol a siguranţei aviaţiei civile", se mai arată în scrisoare.

 

Etichete: Aura Ion, familia Aurei Ion, scrisoare familia aura Ion

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE