Familia Iohannis nu mai este proprietara casei din centrul SibiuluiPreşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, nu mai sunt proprietarii casei din centrul municipiului Sibiu pierdută în instanţă, după ce Oficiul Judeţean de Cadastru a admis, luni, cererea Administraţiei Finanţelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi, însă notarea poate fi contestată în 15 zile.

Familia Iohannis nu mai este proprietara casei din centrul Sibiului (Foto opiniatransilvana.ro)
Familia Iohannis nu mai este proprietara casei din centrul Sibiului (Foto opiniatransilvana.ro)

"Cu privire la cererea de rectificare nr. 29841/07.04.2016 formulată de Administrația Finanțelor Publice Sibiu, în temeiul Deciziei Civile nr.235/Ap emisă de Tribunalul Brașov, Secția I Civilă din data de 16.05.2014, în dosar nr. 262/62/2014 și a Deciziei Civile nr. 655/R emisă de Curtea de Apel Brașov, Secția Civilă din data de 12.11.2015, în dosar nr. 262/62/2014 cererea a fost soluționată prin admitere, conform încheierii de carte funciară nr. 29841 din data de 18.04.2016", se arată într-un răspuns transmis luni, de către OCPI Sibiu.

Prin cererea de rectificare admisă s-a dispus radierea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Sibiu, str. N. Bălcescu nr 29, a lui Iohannis Klaus Werner și soția Iohannis Carmen Georgeta, susține OCPI Sibiu.

"Împotriva încheierii se poate formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare în conformitate cu prevederile art. 31 alin. 2 din Legea nr. 7/1996 a Cadastrului și Publicității Imobiliare cu modificările și completările ulterioare. Menționăm că datele din cartea funciară se pot consulta prin solicitarea unui extras de carte funciară de informare cu plata tarifului aferent conform Ordinului nr. 39/2009", se arată în răspunsul OCPI Sibiu transmis AGERPRES.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în data de 25 martie a.c. radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soților Iohannis.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Istoria casei, aici. 

Etichete: familia iohannis, OCPI Sibiu, radiere carte funciara

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE