Familia poliţistului Gigină cere despăgubiri de TREI MILIOANE de euroFamilia poliţistului Bogdan Gigină, mort în accidentul din luna octombrie 2015, în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, cere despagubiri de trei milioane de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax.

Bogdan Gigina
Bogdan Gigină

Gabriel Oprea a fost chemat miercuri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul impus pe avere in dosarul mortii politistului Gigina, din acelasi motiv fiind chemati fiica si fiul fostulului ministru, dupa ce Oprea ar fi trecut o parte din bunuri pe numele fiului.

Pe 14 octombrie, presedintele Klaus Iohannis a avizat inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina. In prima faza, cererea a fost trimisa Senatului Romaniei insa plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul Romaniei, astfel ca procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresata lui Klaus Iohannis, potrivi legii raspunderii ministeriale.

CITEŞTE ŞI Mama lui Bogdan Gigină dezvăluie ultima convorbire avută cu fiul său, înainte de accident

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii ca "incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere".

Gabriel Oprea, in calitate de ministru, realiza in medie cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere, numarul fiind "de aproximativ trei ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale", explica DNA.

Etichete: bogdan gigina, despăgubiri bogdan gigină, familie Bogdan Gigină, gabriel oprea

0/3 COMENTARII
ion
09 dec 13:23
+0
VOTURI
-0
Cu acesti bani nu veti invia mortul. Banii castigati pe aceasta cale va dezumanizeaza. Oprea nu este vinivat juridic , ci, poate , doar moral. Oprea a facut alte lucruri grave pentru care, din pacate , nu-l va judeca nimeni. Poate ca acest proces este o distragere a atentiei de la faptele grave comise de-a lungul anilor.
Cris
08 dec 00:46
+0
VOTURI
-0
Sa ceara! Sa plateasca escrocii care s-au lins in urechi cu Oprea, incepand cu escrocul de Victor Ponta dar si alti ticalosi politici care au facut majoritate cu Oprea.
Andrei
07 dec 23:42
+0
VOTURI
-0
Sa ceara! Au perfecta dreptate!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE