S-au deschis fântânile arteziene cu jocuri de lumini, pe Bdul. Iuliu Maniu. Stadiul lucrărilor FOTOPrimăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU), anunţă că amenajarea peisagistică şi urbanistică a scuarului central de pe Bdul. Iuliu Maniu se apropie de final. Mai mult, de câteva zile, bucureştenii pot admira şi jocurile de apă şi lumini ale fântânilor arteziene amenajate pe artera de circulaţie nou modernizată.  

„Aşa cum am promis, Bdul. Iuliu Maniu se va schimba radical, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere vizual. Cele patru fântâni arteziene, dotate cu jocuri de apă şi lumini, vor completa seria investiţiilor propuse pentru amenajarea urbanistică şi peisagistică a bulevardului şi sunt convins că vor încânta vizual toţi privitorii, de la cei mari până la cei mici", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Cele patru fântâni cu jocuri de apă şi lumini sunt amplasate după cum urmează:
fântâna arteziană situată la intersecţia Bd. Iuliu Maniu-str. Baia de Arieş
fântâna arteziană situată la pasajul Lujerului – vizavi de hipermarketul Cora
Fântâna arteziană situată la pasajul Lujerului – vizavi de Mega Image
fântâna arteziană situată vizavi de Piaţa Gorjului.

(Mai multe imagini ale fântânilor arteziene cu jocuri de apă şi lumini, amenajate pe Bdul. Iuliu Maniu, sunt disponibile în galeria foto)

Care este stadiul actual al lucrărilor de amenajare urbanistică şi peisagistică pe Bdul. Iuliu Maniu

Potrivit specialiştilor, lucrările de amenajare urbanistică şi peisagistică pe Bdul. Iuliu Maniu se desfăşoară în ritm susţinut, zilele viitoare urmând să fie finalizat scuarul central şi pe tronsonul al III-lea al bulevardului, (cuprins între staţia de metrou Păcii şi Autostrada A1), inclusiv în zona platbandelor laterale.


„Totodată, urmează să fie finalizată şi partea de asfaltări pe lateralele bulevardului, etapă care presupune crearea de sute de noi locuri de parcare, atât în spic, cât şi paralel cu axul drumului şi, de asemenea, amenajarea de trotuare pentru pietoni. Practic, se schimbă tot aspectul până la scara imobilului de locuinţe, inclusiv grădinile blocurilor ", a specificat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6. Lucrările de amenajare a scuarului central pe celelalte două tronsoane ale Bdului. Iuliu Maniu (între Piaţa Leul-metrou Păcii) au fost deja finalizate, în prezent, pe această porţiune fiind executate lucrări de modernizare a trotuarelor laterale şi a parcajelor auto.

669 de arbori Catalpa vor fi plantaţi pe Bdul. Iuliu Maniu
Potrivit proiectului de reconfigurare a Bdului. Iuliu Maniu, în cadrul lucrărilor de amenajare urbanistică şi peisagistică, se reface integral scuarul central pe o suprafaţă de 46.800 mp, între Piaţa Leul şi Autostrada A1 (Bucureşti-Piteşti), prin supraînălţarea acestuia cu pământ vegetal, este montat rulou de gazon, sistem nou de irigaţii şi sunt plantaţi 80.241 trandafiri Rosa sp.

Pentru punerea în valoare a noilor lucrări peisagistice, a fost instalat sistem de iluminat arhitectural. Potrivit amenajărilor propuse, pe toată lungimea Bdului. Iuliu Maniu urmează să fie plantat un nou material dendrologic, într-o formă unitară, respectiv 669 de arbori Catalpa bignoniodes Nana, etapă programată a fi realizată în sezonul propice plantărilor arboricole (15 noiembrie 2019–15 martie 2020).

Panourile stradale, eliminate pe toată lungimea Bdului. Iuliu Maniu
Important este şi faptul că şoferii care tranzitează acum Bdul. Iuliu Maniu au o vizibilitate mult mai bună în trafic, având în vedere faptul că întreaga arteră a fost „curăţată" complet de tot ceea ce înseamnă panouri publicitare amplasate pe spaţiul verde al scuarului central şi pe trotuarele laterale. Astfel, panourile vechi şi ruginite, care stricau aspectul noii arhitecturi urbane ce se vrea implementată pe acest bulevard, au fost îndepărtate pe toată lungimea arterei de circulaţie.


Ulterior, vor fi efectuate lucrările de resistematizare a circulaţiei rutiere, prin refacerea marcajelor rutiere pe orizontală, respectiv pe verticală.

De ce s-a optat pentru supraînălţarea scuarului central al bulevardului
Proiectul de amenajare a Bdului. Iuliu Maniu are mai multe funcţiuni, atât de ordin estetic, prin eliminarea gardului de fier, cât şi de protecţia mediului prin supraînălţarea scuarului central cu pământ vegetal.
Practic, prin ridicarea bordurilor de o parte şi de alta a scuarului central, se creează obstacol pentru parcarea ilegală a autoturismelor şi traversarea neregulamentară a pietonilor, iar pe de altă parte se împiedică scurgerea pământului pe carosabil, în timpul ploilor. În plus, prin noile amenajări propuse, spaţiul verde nou creat este protejat de materialul antiderapant folosit în timpul operaţiunilor de deszăpezire, dar şi pe porţiunile unde sunt amplasate pe sub carosabil magistralele cu apă fierbinte ale RADET.


Conform HCL. 141/16.05.2019 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Lucrări pentru Amenajare Peisagistică Bulevardul Iuliu Maniu", lucrările de modernizare sunt în sumă totală de 39.732.103 lei fără TVA, investiţia având termen de realizare de 12 luni.

Mai multe imagini relevante privind amenajarea scuarului central al Bdului. Iuliu Maniu găsiţi în galeria foto de mai sus. 

Etichete: amenajare peisagistica si urbanistica iuliu maniu, bulevard iuliu maniu, Eduard Paul Simion, Gabriel Mutu, Iuliu Maniu, Sectorul 6, stadiu lucrari iuliu maniu

0/2 COMENTARII
vlad
04 oct 09:34
+0
VOTURI
-0
Foarte tare, asta isi doreste orice sofer, sa aiba jocuri de lumini in ochi. Locurile de parcare sunt de fapt aceleasi ca inainte...
Lucy
03 oct 10:47
+0
VOTURI
-0
Hei băieți, Cum l-am obținut pe fostul meu soț înapoi repede, Dr.Padman iubește foarte mult castingul vraja! Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie în urmă cu trei luni și de atunci viața mea s-a umplut de dureri de durere și de rupere cardiacă, deoarece a fost prima mea iubire cu care mi-am petrecut toată viața. Un prieten de-al meu mi-a spus că a văzut câteva mărturii ale unui caster vrăjitor numit Dr.Padman că poate să-l readucă pe iubitul în câteva zile, îl râd și mi-a spus că nu mă interesează, ci din cauza dragostei pe care prietenul meu a avut-o pentru mine, ea l-a consultat pe marele preot (padmanlovespell@yahoo.com) în numele meu și spre cea mai mare surpriză a mea, după 11 ore mai târziu, soțul meu m-a sunat pentru prima dată după trei luni că îmi lipsește și că îi pare atât de rău pentru fiecare lucru pe care m-a făcut să trec. S-a întors la mine și acum suntem fericiți împreună. Încă nu pot să cred, pentru că este de-a dreptul incredibil. Vă mulțumesc Dr.Padman că mi-ați readus iubitul și, de asemenea, prietenului meu minunat care a intervenit în numele meu, pentru orice persoană care ar putea avea nevoie de ajutorul acestui drăguț aici este adresa de e-mail: (padmanlovespell@yahoo.com)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE