Fântâni arteziene lăsate în paragină, cu gunoaie în loc de apă. Ce promit autoritățile FOTO-VIDEOParcul Tineretului, una dintre cele mai frecventate zone din Capitală, are un aspect dezolant, în ceea ce privește starea mai multor elemente de decor. Este și cazul fântânilor din Parcul Tineretului, care se degradează pe zi ce trece, fiind pline de gunoaie, moloz și înfățișând o realitate dură - nepăsarea. B365.ro vă arată cum se prezintă fântânile din acest parc, aflate în imediata vecinătate a intrării dinspre gura de metrou Tineretului, după o îndelungă perioadă de când au fost scoase din uz. Cunoașteți și alte locuri din București, lăsate în paragină de autorități? Așteptăm opiniile dumneavoastră, în secțiunea „Comentarii”.

Bucureștenii care aleg Parcul Tineretului pentru a se relaxa au parte de o infrastructură pietonală dezafectată, troutuarele fiind, în cea mai mare parte, stricate. 

Acest lucru ar putea fi umbrit de piesele de decor din zonă. Dacă ar funcționa, pentru că și fântânile arteziene din Parcul Tineretului, spre exemplu, au un aspect dezolant, fiind lăsate în paragină de autorități.

Scoase din funcțiune de aproape doi ani, în toamna anului 2013, acestea se află într-o stare avansată de degradare, fiind pline de gunoaie, moloz și buruieni.

Cu toate acestea, reprezentanții Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București vin cu promisiuni, dând asigurări că fântânile vor fi repuse în funcțiune până la finalul anului.

Aflate chiar pe una dintre principalele alei de promenadă din parc, fântânile strică imaginea întregii zone. Locul apei care ar trebui să facă deliciul vizitatorilor parcului este luat de un peisaj specific unor ruine. 

CITEȘTE ȘI: Lacul Morii, soartă tragică. Ce se întâmplă cu cel mai mare lac al Capitalei. GALERIE FOTO-VIDEO

Acestea pornesc de la intrarea în Parcul Tineretului, cunoscută drept intrarea Șincai, continuând de-a lungul aleii spre podul peste Lacul Tineretului, care face legătura dintre alee și Sala Polivalentă. 

În acest stadiu se află atât fântânile arteziene care se desfășoară de-a lungul aleii mai sus menționate, cât și fântâna circulară, localizată pe partea dreapta a aleii, pe sensul de mers spre pod.

Click pe imagine pentru mărire.

FÂNTÂNILE DIN CARE ȚÂȘNEȘTE NEPĂSAREA

Cândva una dintre principalele atracții ale parcului, fântânile arteziene din Parcul Tineretului sunt astăzi ruine. Pereții acestora se află într-o puternică degradare.

Cea mai mare parte a fântânilor au plăcile căzute și finisajele distruse de trecerea timpului și de lipsa reparațiilor. 

CITEȘTE ȘI: Stradă din buricul Bucureștiului, aspect de Evul Mediu, cu piatră de râu, pământ și șobolani. GALERIE FOTO

Totodată, în jurul fântânii circulare, infrastructura pietonală este deteriorată, oamenii fiind nevoiți să ocoloească guri de canal lăsate aproape descoperite. 

Și buruienile reprezintă o problemă. Acestea nu și-au făcut apariția doar în exteriorul obiectivelor, pe suprafața trotuarelor, ci și în interiorul fântânilor. 

De când au fost scoase din funcțiune, nu s-au executat lucrări de conservare a exteriorului fântânilor, instalațiile acestora fiind, în cea mai mare parte, ruginite. 

GUNOAIELE, ELEMENTE DE DECOR

Din cauza faptului că nu funcționează, fântânile au devenit adevărate coșuri de gunoi.

CITEȘTE ȘI: Teren din Parcul Herăstrău, înstrăinat de ALPAB pentru o perioadă de 15 ani

Fântânile care se desfășoară de-a lungul aleii principale sunt pline de peturi de plastic, pungi și chiar mături. Toate se găsesc în interiorul acestora, printre bucățile de tencuială și plăcile căzute din pereții fântânilor.

Nici fântâna circulară nu este ferită de gunoaie. Și în cazul acesteia, deșeurile fac parte din decorul obiectivului, spun oamenii: „Vin aproape zilnic pe aici. Până de curând, băiatul îmi tot spunea să-l duc să vadă fântânile. Îl duc la cele din Orășelul Copiilor, aici nu are ce vedea, în afară de gunoaie”, ne-a spus o bucureșteancă.   

AUTORITĂȚILE VIN CU PROMISIUNI

Într-un răspuns la solicitarea B365.ro, reprezentanții Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), în a căror administrare se află fântânile arteziene din Parcul Tineretului, promit că acestea vor fi reabilitate.

„Există planuri privind lucrările de reparații, procedura de achiziție pentru acestea este în curs de desfășurare”, se arată în răspunsul ALPAB.

Totodată, autoritățile dau asigurări că bucureștenii se vor putea bucura de fântâni chiar din acest an: „Fântânile vor fi repuse în funcțiune până la sfârșitul lunii octombrie a anului curent”, au mai adăugat reprezentanții ALPAB pentru B365.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum arată celulele în care erau aduși suspecții arestați preventiv în București GALERIE FOTO 

Etichete: ALPAB, ALPAB Tineretului, fântâni arteziene, fantani Tineretului, Lacul Tineretului, Parcul Tineretului, Sala Polivalentă, Sectorul 4

0/5 COMENTARII
Atentul
25 aug 21:03
+0
VOTURI
-0
Ce bataie de joc! Sa vina DNA si sa faca curatenie cu toti, va dati seama cati bani se fura acolo, la "lacuri", ALPAB sau cum ii mai cheama, toti au furat ibcat totul devine paragine. Pai sa fure, dar daca nu fac nimic, puscaria, frate! Si o sa intre cat mai multi la mititioca.
Adevarul
24 aug 20:06
+0
VOTURI
-0
1. Pt MARINELU...responsabilitatea pt marile parcuri din Bucuresti (Cismigiu, Tineretului, Herastrau, Carol, samd) apartine PMB (ALPAB)
2. Parcul Tineretului este lasat efectiv in paragina de ALPAB. Ar fi interesant sa spuneti si ce buget are acest ALPAB. In ultimii ani, in afara de maturat, tuns iarba de cateva ori pe an, plantat cativa pomi si ingrijit trandafirii din scuarul de pe aleea principala nu s-a intamplat nimic in acest parc.
3. De ani de zile fantanile arteziene se degradeaza. Problemele acolo sunt multiple, nu e vorba numai de lipsa de bani ci de bun simt. Bancile din parc nu au mai fost schimbate cred din mileniul trecut, multe sunt rupte, o bataie de joc. 100 de banci noi cat ar fi costat ?Intretinerea lacului este deficitara.
4. De altfel, daca vreti sa vedeti un parc si vorbeati de Piedone mergeti in parcul de langa, aflat langa Palatul Copiilor, cel al Primariei sectorului 4 si veti vedea diferenta
5. De altfel, astia de la ALPAB aveau parca grija de gazonul de pe Arena Nationala pana anul trecut. De cand serviciul s-a privatizat acolo nu mai sunt probleme, gazonul nu s-a mai schimbat.
6. Nu ma astept sa se schimbe nimic pana la viitoarele alegeri. Oprescu nici macar nu cred ca a calcat pe acolo, pentru unii orasul terminandu-se, cum vii din nord, la Piata Unirii.
7. Oare cei de la ALPAB vor cere la randul lor o majorare cu 70% a salariilor?
Vlad
24 aug 11:33
+0
VOTURI
-0
@Marinelu daca citeai articolul vedeai ca nu e in responsabilitatea lui.... e la Administratia de Lacuri, desi sincer nu inteleg. Ok, lacurile... dar si fantanile astea??? Ciudat. Oricum, e responsabilitatea lor, nu au grija de ele.... AFARA!!! Pai uite acolo canal deschis, daca moare cineva ce se intampla??? Le au in grija, sigur au fonduri macar sa le mature.... inseamna ca sunt incompetenti.
MARINELU
24 aug 09:41
+0
VOTURI
-0
Pai luptatorul Piedone ce zice?
Cris
24 aug 08:17
+0
VOTURI
-0
Nu e interesat nimeni sa le repare ca nu ies bani din astfel de nimicuri. Ca sa umfli bani grei trebuie sa torni betoane armate "la greu"... gen Robert Negoita - sectorul 3

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h