Fără vânzători de porumb pe plaja din Mamaia! A fost interzis comerţul ambulant, dar şi muzica tareConsilierii locali din Constanţa au aprobat noul regulament al staţiunii Mamaia şi al Satului de Vacanţă. Printre reglementările aduse se numără şi limitarea nivelului de decibeli, interzicerea poneilor şi a comerţului ambulant pe plaje.

Fara vanzatori de porumb pe plaja din Mamaia! A fost interzis comertul ambulant, dar si muzica tare
Fără vânzători de porumb pe plaja din Mamaia! A fost interzis comerţul ambulant, dar şi muzica tare
Foto: digi24.ro

Noul regulament privind autorizarea activităţilor economice în Satul de Vacanţă şi în Mamaia, împreună cu cel privind autorizarea teraselor amplasate în vecinătatea spaţiilor de alimentaţie publică a fost intens dezbătut cu agenţii economici din staţiune, fiind aprobat după ce s-a ajuns la un consens.

„Am avut cinci rânduri de întâlniri şi consultări cu agenţii economici din Satul de Vacanţă şi din staţiunea Mamaia. Evident că au fost controverse, pentru că fiecare îşi apără interesul, business-ului pe care îl reprezintă. Mă bucur că, la sfârşit, am reuşit să facem un regulament care se gândeşte în primul rând la turist. În al doilea rând, acesta priveşte interesul municipiului Constanţa, aici incluzând şi staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă, iar în al treilea rând, pune în echilibru activităţile economice din staţiunea Mamaia", a precizat primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, conform mediafax.ro.

Potrivit acestuia, în principal s-a pus accent pe limitarea nivelului decibelilor în staţiune, pentru ca turiştii să nu mai fie deranjaţi de zgomote.

„Cu excepţia zonelor dedicate pentru distracţie, nivelul decibelilor va fi limitat la cel prevăzut prin lege (limita maxima admisă este de 75 db - n.r.). Barurile de pe plajă vor trebui să îndrepte boxele spre mare, iar terasele înspre interiorul incintei, nu spre promenadă. Poliţia Locală va avea un sonometru pentru a verifica eventualele reclamaţii", a precizat el.

O altă prevedere importantă este legată de comerţul ambulant.

 Dacă anul trecut erau multe puncte, anul acesta, pentru câteva activităţi, de exemplu ochelari de soare, dispar, iar tarabele de legume-fructe au fost limitate la trei, amplasate echilibrat de-a lungul staţiunii. De asemenea, se reduce numărul punctelor de închiriere biciclete, iar bicicletele care se vor închiria vor fi doar de o persoană. Nu avem spaţiu suficient şi preferăm să facem lucrurile în echilibru - bicicliştii să poată merge cu bicicleta, pietonii să se poată plimba pe promenadă. Minicarele sunt acceptate, dar li se va schimba traseul şi vor fi acceptate numai cele electrice. Trăsurile vor fi în număr limitat, amplasate într-un singur loc, la punctul de plecare telegondolă. Şi vor fi monitorizate să păstreze condiţiile de igienă", a mai spus primarul interimar.

El a mai menţionat că vor dispărea poneii de pe plaje şi va fi interzis comerţul ambulant pe plajă. De asemenea, mai dispare autorizarea punctelor cu altă destinaţie de pe terase, pentru că „anul trecut erau terase care se transformaseră în bazar", iar pe aleea care traversează Satul de Vacanţă nu va mai fi autorizată niciun fel de activitate.

Etichete: comert ambulant, mamaia, plajă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE