Farmaciile sunt OBLIGATE să aducă în 24 de ore medicamentele compensate care lipsescFarmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate sunt obligate să aducă, în 24 de ore, medicamentele compensate şi gratuite pentru bolile acute care s-au epuizat şi în 48 de ore pe cele pentru suferinţele cronice. În caz contrar, farmaciile riscă să rămână fără contract, atenţionează Ministerul Sănătăţii.

STUDIU: Care este cel mai comentat lant de farmacii din Romania, in online
STUDIU: Care este cel mai comentat lanț de farmacii din România, în online
Foto: www.televiziunea-medicala.ro

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au demarat, joi, verificări privind respectarea obligaţiilor pe care le au farmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate. Astfel, timp de o lună, echipe mixte de inspectori vor verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personală, mai precis medicamentele compensate şi gratuite.

"În condiţiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă, aceasta are obligaţia de a se aproviziona în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi 48 de ore pentru cele cronice. În niciun caz farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, potrivit mediafax.ro.

Etichete: farmacii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE