Fața Palatului Victoria se schimbă, sâmbătă, cu ocazia zilei ONUSâmbătă se împlinesc 70 de ani de la înființarea Organizației Națiunile Unite (ONU). Din acest motiv, Guvernul României va celebra această zi schimbând fața Palatului Victoria.

Fata Palatului Victoria se schimba, sambata, cu ocazia zilei ONU
Fața Palatului Victoria se schimbă, sâmbătă, cu ocazia zilei ONU
Foto: gov.ro

Sediul Guvernului va fi iluminat, sâmbătă, în culoarea albastră, în cadrul unei campanii în care au fost incluse și clădiri precum Opera din Sidney, Marile Piramide de la Gizeh, Statuia lui Iisus Christos de la Rio de Janeiro sau Empire State Building din New York, a informat, vineri, Biroul de presă al Executivului, potrivit Agerpres, citat de realitatea.net.

Campania "Turn the World UN Blue" marchează 70 de ani de existență a Organizației Națiunilor Unite, iar cu această ocazie monumente sau clădiri oficiale din întreaga lume vor fi iluminate în culoare albastră, pentru a celebra cele șapte decenii de la adoptarea Cartei Națiunilor Unite, alături de realizările organizației în promovarea păcii și securității globale.

Ziua Națiunilor Unite se celebrează pe 24 octombrie, pentru a marca intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei ONU. 

România a demarat procedurile de aderare la Organizația Națiunilor Unite imediat după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1946, dar a fost admisă la 14 decembrie 1955, împreună cu alte 15 state. 

Etichete: onu, palatul victoria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h