Faţada Guvernului, acoperită cu un banner uriașUn banner de promovare a campaniei de subscripție publică pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși - "Cumințenia Pământului" - a fost amplasat marți dimineață pe fațada Palatului Victoria.

Banner de promovare a subscriptiei publice pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului"
Banner de promovare a subscripției publice pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului"
Foto: Agerpres

Pe banner apare imaginea operei de artă, alături de tricolorul românesc și de adresa site-ului www.brancusiealmeu.ro, pe care sunt publicate detalii despre campania de subscripție publică pentru achiziționarea acestei sculpturi, scrie Agerpres.

De asemenea, pe banner este scris mesajul "Brâncuși e al tău, așa cum și țara asta e a ta".

Guvernul și Ministerul Culturii au lansat oficial, pe 19 mai, campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei "Cumințenia Pământului". Campania se va derula până pe 30 septembrie.

"Achiziția operei se va face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și juridice", a precizat Guvernul, pe 19 mai.

Printre personalitățile care și-au arătat sprijinul pentru campanie se numără Doina Lemny, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Giurgiu, ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, Răzvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu și Cosmin Alexandru. De asemenea, într-un spot publicitar își declară susținerea pentru campanie Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Pleșu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Păcurariu, Dragoș Bucurenci, părintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv și Virgil Stănescu.

Pe 15 iunie, Guvernul anunța că a fost strânsă suma de 212.000 de euro în cadrul subscripției naționale pentru achiziționarea operei.

Etichete: banner Guvern, cumintenia pamantului

0/1 COMENTARII
cititor
21 Jun 15:03
+0
VOTURI
-0
De rasul lumii, asta e cel mai important pentru guvernul care nu este in statre sa acceseze fonduri europene și sa dea subvențiile pentru agricultura.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE