Federația asociațiilor de români din Europa cere demisia ministrului Ioan RusUPDATE 16:22 "Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!" - A SCRIS VICTOR PONTA PE FACEBOOK! 

Declarația ministrului Ioan Rus, de la TRansporturi, conform căreia românii plecați în străinătate cu 1500 de euro salariu au "copiii golani și soțiile curve" au deranjat pe toți românii, dar bineînțeles, cel mai mult pe cei din diaspora, care au reacționat imediat. 

Ioan Rus
Ioan Rus
Foto: activenews.ro

Iată comunicatul transmis de FADERE redacției B365.ro: "FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cere demisia ministrului Ioan Rus pentru jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora.

Într-un interviu televizat, ministrul Ioan Rus a declarat că soțiile românilor care lucrează în străinătate sunt „curve", iar copiii lor „golani".

Declarațiile lui Ioan Rus sunt discriminatorii și jignesc milioanele de români care din cauza proastei administrări a țării au ales să lucreze pentru un timp în străinătate. Este clar că domnul ministru nu cunoaște situația românilor din afară granițelor și nici nu se simte responsabil pentru plecarea lor.

Considerăm că declarațiile ministrului sunt iresponsabile și continuă linia pe care Guvernul Ponta a avut-o față de românii din diapora: a împiedicat votul în noiembrie 2014 și în cei 3 ani de guvernare nu a făcut nimic pentru românii din diaspora.

Probabil că ministrul Rus a tras aceste concluzii greșite dat fiind faptul că șeful lui pe linie de partid și guvernamentală a lucrat el însuși în străinătate.

Se vede clar că o parte din politicieni nu a înțeles nimic din puterea românilor din diaspora. Ei sunt cei care au trimis în jur de 35 miliarde de euro în ultimii 7 ani și au influențat votul la alegerile prezidențiale. a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa."

Iată ce a spus Ioan Rus, conform Adevărul: "România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate", a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară moderat de Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

În imagine, fiul lui Ioan Rus și viitoarea sa soție:

Denisa Pastor, viitoarea noră a lui Ioan Rus: 

Cu ce se ocupă copiii lui Ioan Rus, conform bn24.ro:  

"Alex Rus.

Este fiul ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Când a împlinit 24 de ani a primit cadou de la tatăl său un hotel în Cluj Napoca. Hotelul Meridian, preluat de seniorul Rus de la Ioan Morar, fostul șef al Romsilva, printr-o schemă complicată relatată de presă. Juniorul a mai deținut până în martie și o cafenea în Cluj, Arts Caffe, vândută în martie unui lanț de cafenele. Pe pagina de Facebook postează fotografii de la piscina familiei și din călătoriile dese la Monaco și pe coasta amalfitană, împreună cu prietena sa, Denisa Pascu, fotomodel.

Ioana Pușcaș

Căsătorită cu Vasile Pușcaș, cel care deține monopolul pe salubrizarea pentru Satu Mare si Baia Mare. Patronul firmelor de salubrizare SC Florisal SA Satu Mare si SC Drusal SA Baia Mare încasează, de aproape un deceniu, zeci de milioane de euro anual de la primăriile din zona de nord-vest a țării." 

Partidul Național Liberal reacționează după ce ministrul Ioan Rus a declarat, despre românii din diaspora, că „au poate 1.500 de euro salariu. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă". Prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul spune că „PSD s-a degradat iremediabil".

Comunicatul ministerului Transporturilor:
Prin declarația pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea "Jurnalul de Seară" de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecați să muncească în străinătate, domnia sa a dorit să atragă atenția asupra unei realități dure din România de astăzi.
De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, ca formularea folosită este o "generalizare artistică, o licență".
"Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i.
Am facut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun.
Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atrag atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. Am dorit, totodată, să le transmit celor plecați departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport", a declarat ministrul transporturilor, Ioan Rus.

Etichete: demisia, diaspora, FADERE, ioan rus, plecați, români, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h