Femeia din Capitală, acuzată că şi-a răpit copilul, ARESTATĂ. Parchetul face contestaţie UPDATECurtea de Apel București a decis miercuri arestarea provizorie, în vederea extrădării, a Anei Maria Nedelcu, o femeie din Bucureşti,  acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România. Acuzaţiile de răpire au fost făcute chiar de tatăl copilului, un bărbat canadian. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a contestat însă decizia instanţei.

O romanca este acuzata ca si-a rapit propriul copil din Canada
O româncă este acuzată că şi-a răpit propriul copil din Canada

UPDATE Procurorii vor contesta decizia instanţei de arestare a Anei Maria Nedelcu. Instanţa investită cu soluţionarea cererii de extrădare formulată de autorităţile canadiene pe numele persoanei extrădabile NEDELCU ANA MARIA a dispus arestarea provizorie a acesteia, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări, în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Canada, precizează, într-un comunicta de presă,  Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

"Având în vedere faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti nu a solicitat arestarea provizorie a persoanei extrădabile NEDELCU ANA MARIA, apreciindu-se că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării provizorii şi pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română, împotriva încheierii pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti s-a formulat contestaţie în conformitate cu dispoziţiile art. 43 alin. 9 din Legea nr. 302/2004 republicată privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală", se arată în comunicat. 

UPDATE Ana Maria Nedelcu va fi arestată preventiv în vederea extrădării, a decis miercuri Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea fiind executorie însă nu şi definitivă.

"Admite cererea de arestare provizorie formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Dispune arestarea provizorie în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Canada, a persoanei solicitate Nedelcu Ana Maria, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări", au anunţat magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă însă este executorie.

Ana Maria Nedelcu este acuzată de răpire internaţională de copii, după ce, în 2014 a venit în România împreună cu fiul său. Tatăl micuţului, care e acuzat de femeie că era foarte agresiv, a cerut extrădarea româncei în Canada pentru a fi cercetată de autorităţile de acolo, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

La data de 23.03.2016 în evidenţele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată o cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada, privind pe cetăţeanul român Ana Maria Nedelcu, urmărit penal de autorităţile canadiene pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art.281 alin.1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele respective se arată că în anul 2014 aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au sesizat Curtea de Apel Bucureşti privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, în vederea aprecierii asupra luării măsurii arestării provizorii faţă de româncă şi continuarea procedurii de soluţionare a cererii de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada, se mai arată în comunicat.

Cu toate acestea, femeia a declarat că pentru ea ar fi echivalentul unei condamnări la moarte dacă se întoarce în Canada.

"Că am mandat de extrădare, pentru o plângere penală în aceeaşi cauză. Pe mine dacă mă trimit în Canada va fi echivalent cu o condamnare la moarte. Eu ştiu ce am trăit acolo. Eu ştiu că e o persoană influentă, are relaţii sus puse, îmi spunea că e în stare să mă bage în pământ", a declarat femeia în cadrul unui interviu pentru romaniatv.

Femeia a povestit că a decis să îşi ia copilul şi să fugă în ţară din cauza violenţelor la care a fost supus micuţul.

"Copilul venea acasă cu vânătăi din vizitele la tatăl său. În urma acestor abuzuri copilul a făcut un sindrom traumatic, a fost diagnosticat de doctorii psihiatri. În Canada nu am reuşit să îl apăr de niciun fel, nimeni nu a vrut să asculte", a spus femeia.

"Nu vreau să merg la tata, pentru că tata e periculos", spune copilul.

Tatăl copilului a dat-o în judecată pe româncă, încercând prin orice mijloace să obţină copilul. Statul canadian a cerut extrădarea ei pentru răpire intenaţională. Acum, Ana Maria Nedelcu este la mâna judecătorilor din România care vor decide dacă o trimit înapoi în Canada. Încălcând astfel legislația canadiană, femeia ar putea face până la 10 ani de detenție într-o închisoare din această țară. În România ar putea face cel mult trei luni de închisoare sau poate primi amendă penală.

Ana Maria Nedelcu, femeia acuzată în Canada că şi-a răpit copilul, va fi arestată preventiv în vederea extrădării, a decis miercuri Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea fiind executorie însă nu şi definitivă.

Femeia din Capitală, acuzată în Canada că şi-a răpit copilul, va fi arestată în vederea extrădării (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

"Admite cererea de arestare provizorie formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Dispune arestarea provizorie în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Canada, a persoanei solicitate Nedelcu Ana Maria, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări", au anunţat magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă însă este executorie.

Ana Maria Nedelcu este căutată de autorităţile din Canada pentru răpire internaţională de minori şi încălcare a ordinului de custodie, extrădarea sa urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti la data de 21 aprilie.

Etichete: cerere extradare, cerere extradare canada, extrădare, femeie extradare, femeie rapit copil, femeie romanca

0/1 COMENTARII
Andrei
13 Apr 17:07
+0
VOTURI
-0
Suntem un neam de carpe. Si noi, si scursurile de politicieni. Cum este posibil sa extradezi o mama care a fugit cu baiatul ei de un nemernic de tata care isi batea copilul? Cum??? Scarba aia de puscas marin care l-a omorat pe Teo pe Bd. Dacia a iesit imediat din tara. L-au extradat americanii inapoi in Romania pt. a fi judecat, asa cum era corect in cazul unui criminal? NU. Si noi ce facem? Repede extradam o mama care chipurile si-a rapit propriul copil. IN-CRE-DI-BIL. Opuneti-va bai carpelor la extradare. Aparati-va cetatenii cinstiti bai nemernicilor, macar cum isi apara alte tari criminalii. Faceti ceva mamaligi putrezite ce sunteti!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE