Femeile protestează în Piaţa Unirii de 8 MARTIEZeci de femei din Bucureşti vor protesta, pe 8 martie, începând cu ora 15.00, în faţa Magazinului Unirea pentru a atrage atenţia asupra drepturilor pe care le au reprezentantele sexului feminin în România.

Femeile protesteaza in Piata Unirii de 8 MARTIE
Femeile protestează în Piaţa Unirii de 8 MARTIE

Initiaţoarele proiectului sunt supărate din cauza faptului că bărbaţii mimează respectul şi le acordă atenţie doar o dată pe an. Sloganul ales de ele este: "De 8 Martie ne distram, restul anului...curăţăm/spălăm/călcăm/cărăm", potrivit metropotam.ro.

"Aceasta este realitatea: femeile din Romania muncesc mai mult la treburile domestice decat barbatii. Tot femeile sunt cele care ingrijesc copiii, varstnicii, rudele bolnave sau aflate in incapacitate. Aceasta munca este neremunerată si nevalorizata, dar presupune timp, efort, stres si oboseala", spun organizatoarele protestului.

Protestul de duminica va fi organizat în două grupuri:

Grupul "8 martie" - plin de flori, baloane colorate, locul femeilor apreciate si independente.

Grupul "Restul de 364 de zile" - participantele sunt asteptate sa vina cu accesoriile casnice - un ibric, un sort de bucatarie, manusi de spalat vase etc.

Etichete: 8 Martie, femei, Piaţa Unirii, protest

0/2 COMENTARII
Foxy
06 mar 07:49
+0
VOTURI
-0
Multe dintre românce nu-şi permit decât un covrig pe zi.
Asta chiar nu vă spune nimic, măi politicienilor? Cum de le puteti compara, pe femeile din Romănia, cu cele din alte ţări mult mai civilizate?
Votantul
06 mar 07:33
+0
VOTURI
-0
De vârsta de pensionare a femeilor din România nu ziceţi nimic, voi politicienilor? Aplicaţi aceeşi lege cretină dată în 2010? În Germania, de exemplu, a scăzut vârsta de pensionare. Chiar vreţi să ne înmormântaţi înainte de pensionare?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE