Fenomen astronomic RAR, astăzi. Cinci planete, vizibile în acelaşi timp de pe PământPlantele Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn devin vizibile de pe Terra, simultan, pentru prima dată în ultimul deceniu.

Fenomen astronomic RAR, astazi. Cinci planete, vizibile in acelasi timp de pe Pamant
Fenomen astronomic RAR, astăzi. Cinci planete, vizibile în acelaşi timp de pe Pământ
Foto: http://earthsky.org/

Sistemul Solar va oferi pasionaţilor de astronomie un spectacol inedit la sfârşitul acestei luni. Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn s-au aliniat şi au format o diagonală pe cerul nopţii, cu puţin timp înainte de apariţia zorilor, pe 20 ianuarie.

Este pentru prima dată în ultimul deceniu când cele cinci "planete strălucitoare", denumite astfel pentru că, de obicei, pot fi văzute cu uşurinţă cu ochiul liber de pe Terra, se vor alinia în acest fel, precizează mediafax.ro.

Fenomenul va continua şi în nopţile următoare, putând fi admirat până pe 20 de februarie, înainte de răsăritul soarelui, informează earthsky.org.

Jupiter a fost prima care s-a ridicat pe boltă, urmată de Marte cea roşcată, de Saturn cea gălbuie, de Venus - cea mai strălucitoare dintre ele - şi, apoi, de Mercur. Diferenţele de timp între aceste ascensiuni pe boltă ale celor cinci planete variază în fiecare zi din interval şi depind de locul în care se află pe Terra persoanele care urmăresc fenomenul.

Etichete: aliniere planete, fenoment astronomic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE