Fenomen astronomic deosebit pe cerul României, duminică noapteaUn nou fenomen astronomic spectaculos ar urma să aibă loc, la sfârşitul acestei săptămâni, pe cerul României. Este vorba de curentul de meteori Geminide, al cărui maxim de va produce în noaptea de 13 spre 14 decembrie.

Fenomen astronomic deosebit pe cerul Romaniei, duminica noaptea (Foto lastele.ro)
Fenomen astronomic deosebit pe cerul României, duminică noaptea (Foto lastele.ro)

Fenomenul este la fel de spectaculos precum ploaia de Perseide, din august. Dacă cerul va fi senin, în noaptea de 13 spre 14 decembrie vom putea observa până la 120 de meteori pe oră, ceea ce înseamnă că vor cădea două stele la fiecare minut.

Pentru a vă putea bucura de acest spectacol, trebuie să părăsiţi oraşul şi să găsiţi un loc ferit de luminile artificiale intense.

Meteorii Geminide au ceva deosebit: sunt mai lenţi decât alţi meteori şi foarte luminoşi. Astfel vor apărea „bolizi"(meteori foarte strălucitori) care se vor deplasa lent printre stele. Din această cauză, spre deosebire de alte fenomene astronomice, care se observă mai uşor cu telescopul, ploile de stele se văd mai bine cu ochiul liber, scrie realitatea.net. 

Etichete: curent meteori geminide, duminica 13 decembrie, fenomen astronomic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE