Fenomen spectaculos, surprins de un turist în Munţii Făgăraş FOTOUn fenomen rar, care se petrece în munţi, cunoscut sub numele de "Spectru montan" a fost surprins de un turist în munţii Făgăraş pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu, scrie digi24.ro.

"Acest fenomen apare atunci când o persoană stă pe un vârf de munte, cu soarele în spate şi deasupra unui plafon de nori sau ceaţă şi umbra acestei persoane, împreună cu vârful muntelui se reflectă pe norii sau pe ceaţt de mai jos, iar cele două umbre sunt încadrate central de un curcubeu circular denumit "spectru".

În fotografii se poate observa şi unul din cele mai frumoase drumuri din lume şi anume: Transfăgărăşan, deoarece de pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu se deschide o privelişte minunată cu mai multe obiective: Transfăgărăşan, creasta munţilor Făgăraş, Valea Bâlea, Lacul Capra şi Depresiunea Colinară a Transilvaniei.

Spectrul montan se mai numeşte şi "Spectrul din Brocken", deoarece se poate observa des pe Vârful Brocken (munţii Harz) din Germania", a explicat Valentin Zamora.

Etichete: fenomen spectaculos, Munții Făgăraș, Spectru montan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE