Fenomenul PARCAGIILOR. Cele mai afectate zone din Bucureşti. Ce măsuri ia Poliţia LocalăLa dispozitia Primarului Capitalei, Gabriela Firea, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, prin Serviciul de Interventii, a trecut la aplicarea unor masuri mai viguroase de combatere a fenomenului parcagiilor. De la inceputul acestui an, politistii locali au aplicat 1882 de sanctiuni contraventionale parcagiilor.

Parcagii Bucuresti
Parcagii Bucureşti
Foto: vice.com

Sectorul 1 pare sa fie cea mai afectata zona, 21 de parcagii fiind prezenti la Sala Palatului, pe Ion Campineanu, la Ateneu, in Piata George Enescu, in Piata Amzei, in Piata Lahovary, , pe strada Academiei, pe Calea Floreasca, in Piata Dorobanti, la Gara de Nord si pe strada Popa Tatu, in zona intersectiei cu General Berthelot, potrivit bucureştifm.ro.

În Sectorul 2, parcagiii sunt prezenti, zilnic, pe Soselele Stefan cel Mare si Colentina, in zona Spitalului Colentina si pe strada Vasile Lascar. Politistii au identificat 11 persoane care practica, in mod regulat, aceasta „profesie".

In Sectorul 3, ii gasim pe parcagii la Piata Muncii, pe Bulevardul Decebal, pe Calea Dudesti, pe Bulevardele Burebista si Corneliu Coposu, la Piata Unirii, pe strada Halelor si pe Bulevardul I. C. Bratianu. In aceasta zona a Bucurestiului, politistii locali au identificat 23 de persoane.

Sectorul 4 se poate mandri si el cu cativa parcagii, pe strazile Bibescu Voda, Radu Voda si Doamnei. Politistii de la Primaria Capitalei au reusit sa identifice doar 9 persoane care practica aceasta „meserie".

In Sectorul 5, un numar de 16 parcagii sunt prezenti in zona Spitalului Municipal, pe strazile Sfintii Apostoli, Ilfov, si Elie Radu si pe Bulevardul Natiunile Unite.

Nu mai putin de 15 persoane au fost retinute si identificate, in circa doua ore, numai in zona Piata Unirii, in urma unei actiuni de combatere a fenomenului parcagiilor desfasurate de catre politistii Serviciului Interventii al PLMB, miercuri seara. Pentru a reusi sa-i prinda asupra faptului, politistii au actionat imbracati in civil si cu o masina fara insemne. Abia dupa ce politistii in civil ii surprindeau pe parcagii, veneau in sprijin agentii in uniforma.

Cei prinsi asupra faptului, in timp ce incasau diverse sume de bani de la soferi, aveau asupra lor intre 20 si 50 de lei. Conform propriilor lor declaratii, sumele respective proveneau din parcare, reprezentand rodul „muncii" a doua – trei ore. Unul dintre ei a recunoscut chiar ca stransese circa 50 de lei, in 60 de minute.

Parcagiilor li s-au intocmit procese verbale de contraventie, fiind amendati de catre politistii locali. Insa, multi dintre cei sanctionati au recunoscut ca au mai fost prinsi si amendati, in numeroase randuri, dar nu au platit amenzile, din lipsa de bani, spun ei.

Combaterea acestui fenomen este mult ingreunata de lipsa unei legislatii eficiente, dar si de lipsurile materiale. Astfel, spre exemplu, legea nu incrimineaza contraventia de solicitare ilegala de bani pentru parcare. Pentru a-i sanctiona pe parcagii, politistii locali sunt nevoiti sa apeleze la un subterfugiu, incadrandu-i la contraventia „apelarea la mila publica", adica cersetorie. Odata constatata contraventia, politistii i-ar putea retine pe parcagii cateva ore, pana la 12 ore, pentru identificare, impiedicandu-i sa-si exercite „meseria". Numai ca Politia Locala a Municipiului Bucuresti nu detine un spatiu adecvat pentru retinerea persoanelor.

Politistii locali de la Primaria Capitalei propun, insa, un set de masuri, care ar putea imbunatati rezultatele efortului de combatere a fenomenului parcagiilor. Intre aceste masuri se numara colaborarea cu Politia Nationala si Jandarmeria, in ceea ce priveste misiunile de patrulare, dar si cu institutiile si ONG-urile din domeniul asistentei sociale, pentru cazurile de persoane fara adapost si minori. Politistii mai propun prelungirea programului taxatorilor din parcarile Municipalitatii urmata de implementarea unui sistem de taxare automat, in parcarile publice cu plata.

Nu in ultimul rand, politistii locali de la Primaria Capitalei ii sfatuiesc pe soferi sa nu le mai ofere bani parcagiilor si sa apeleze numarul dispeceratului Politiei Locale a Municipiului Bucuresti , 021/9752, in cazul in care sunt supusi presiunilor din partea acestora, atunci cand ii refuza.

Etichete: loc de parcare bucuresti, parcagii, parcagii bucureşti, Poliţia Locală Bucureşti

0/8 COMENTARII
Doru D. Firescu
26 Oct 08:16
+0
VOTURI
-0
Fenomenul parcatiilor (protejati) a explodat zilele acestea langa Piata Presei din Bucuresti deoarece se desfasoara INDAGRA.
Brunetii incaseaza minim 30ron de masina ca sa o lase sa parcheze pe TROTUAR; de spatiile verzi nu mai zic! Provincialii platesc primi suma. Ei vin cu masinile din afara Bucurestiului si nu au cum sa le lase mai departe de poarta Romexpo.
Parcagii sunt organizati: parcheaza masina langa masina pe trotuar, iti noteaza numarul de telefon si te asigura ca nu te va deranja nimeni.
De mers pe jos nu mai ai cum pe trotuar. Pietonii merg acum pe sosea. Trotualele intre Turnurile Gemene si Piata Montreal sunt ticsite de masini.
Politia! Care politie?
Cine isi doreste un reportaj super, il poate avea in doar 15 minute cu poze si declaratii pentru ca baietii protejati nu au nici o jena!
Nitulescu Mihail
10 Apr 14:24
+0
VOTURI
-0
In zona Alba Iulia, in Bucuresti, in zona restaurantelor Tress si Turquoise exista familii intregi de tigani care blocheaza toate parcarile si trotuarele dupa ora 17, indiferent daca acele locuri sunt platite la Adp de diversi locatari din zona. Incita la conflicte fizice si zgarie masinile celor care nu platesc. Fura stergatoare si capace de roti, oglinzi. Este pacat ca statul ne lasa la mana acestor barbari. Castigul lor lunar este de min. 3000 lei, ajungand in anumite luni la peste 6000 lei. Aceasta nu este evaziune fiscala?
Arakadas
06 Oct 13:33
+0
VOTURI
-0
POLITIA e un fel de tigani imbracati frumos
Mihai
30 Sep 09:17
+0
VOTURI
-0
Pe strada Tudor Arghezi in spatele Teatrului National functioneaza 24/24 ore,7/7 zile un cetatean brunet solid care este privatizat de ani de zile si nimeni nu ii face nimic,desi nu rateaza nici un loc liber.Oare de ce?
dan
30 Sep 06:06
+0
VOTURI
-0
Politia locala sau centrala sau.....,nu produce oricum nimic! Extraordinar a amendat niste parcagii,care maine se intorc inapoi! Daca am pune toti salariatii astia de la Statcu o lopata in mana,intr-o luna ar fi si locuride parcare si ar avea si Bucurestiul Centura pe 6 benzi!
andy
29 Sep 15:35
+0
VOTURI
-0
Serios? În față la Registrul Comerțului (ditamai instituția de stat) , o haită de țigani face legea iar Poliția Locală dă amenzi în partea opusă a intersecției taximetriștilor care așteaptă la MeGa Image.
sae
29 Sep 14:22
+0
VOTURI
-0
IN PIATA ALBA IULIA SI ZONA MUNCII SE PARE CA S-A REZOLVAT PROBLEMA MOMENTAN,FOARTE MULTA POLITIE SI PARCAREA INTERZISA IN SPIC,ASTFEL APARE INCA O BANDA LIBERA.SE PARE CA FIREA A MISCAT CEVA
Vama
29 Sep 13:19
+0
VOTURI
-0
mai multe fenomene: parcare pe trotuare, parcare pe trecere de pietoni, parcare in curba, parcare dubla/ chiar tripla… Ce măsuri ia Poliţia Locală… ZERO!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE