Festivalul "B-FIT in the Street!", între 9 şi 12 iunie în Capitală. Programul spectacolelorAjuns la cea de-a opta editie, "B-FIT in the Street!" transforma Capitala Romaniei, intre 9 si 12 iunie, intr-o scena dedicata teatrului de strada, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. Trupe din toată lumea, cu peste 20 de ani de experiență și sute de spectacole în repertoriu, alături de artiști cu o stea pe Walk of Fame vin zilele aceastea la București pentru patru zile de spectacole de exceptie.

Festivalul "B-FIT in the Street!", intre 9 si 12 iunie in Capitala. Programul spectacolelor
Festivalul "B-FIT in the Street!", între 9 şi 12 iunie în Capitală. Programul spectacolelor

Acrobații aeriene pentru amatorii de senzații tari, spectacole nocturne pentru petrecăreți, reprezentații interactive pentru copiii mari și mici, statui vivante pentru curioși, jonglerii cu steaguri, foc, catalige și instrumente de alamă scot publicul festivalului la o altfel de plimbare prin București, de la piețele centrale și străzile din Centrul istoric, până în parcurile din cartierele orașului. Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

*Cortina festivalului se ridica in Piata Universitatii*

Joi, 9 iunie, de la ora 19.00, în Piața Universității, trupele de teatru de stradă din Italia, Slovacia, Franța, Spania, Marea Britanie și Germania dau startul la distracție cu numere itinerante de teatru de stradă ce împânzesc străzile Bucureștiului. Punctul culminant al serii îl reprezintă spectacolul nocturn Dream. Începând cu ora 21.30, producția franceză, ce
beneficiază de o singură reprezentație, transformă Piața Universității într-o scenă de proporții, unde sferele gigantice, jocurile pirotehnice și personaje pe catalige se îmbină cu o ploaie de fulgi ce împresoară publicul într-o lume onirică.

În următoarele trei zile de festival, programul începe mai devreme, de la ora 17.00, în mai multe puncte din București. Nu ratați arlechinii pe catalige, galeriile de picturi umblătoare și personajele îmbrăcate în oglinzi din Slovacia, parada gâștelor de Touluse venită din Olanda, cangurii britanici, acrobați kenyeni, reprezentațiile Teatrului Masca sau spectacolul cu lumini al tinerilor români de la Firewinds.

*Teatru de stradă si în cartierele orașului*

În premieră pentru ediția din 2016, "B-FIT in the Street!" își lărgește aria de acțiune și aduce teatrul de stradă si în cartierele orașului, în calitate de eveniment integrat în candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În paralel cu spectacolele itinerante din centrul orașului, bucureștenii sunt așteptați sâmbătă, 11
iunie, de la ora 18, în Parcul Humulești din Ferentari și duminică, 12 iunie, de la ora 17, în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei, pentru reprezentații B-FIT in the Street! din Franța, respectiv Italia.

B-FIT in the Street! marchează seara de sâmbătă cu spectacole nocturne de proporții și o paradă a trupelor participante la festival. După ce artiștii olandezi de la Close-Act deschid seara cu Globe, o producție ce transformă Piața George Enescu prin proiecții video și decoruri la scară mare, artiștii prezenți la cea de-a opta ediție a festivalului se adună de pe
străzile Bucureștiului pentru parada B-FIT in the Street! 2016.

Aruncători de steaguri, tablouri interactive, fanfară burlescă, arlechini, girafe, balerine și figuri fantastice de dimensiuni gigantice pleacă în ritmuri de muzică din Piața George Enescu și străbat centrul orașului via Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta. Parada B-FIT in the Street! 2016
se oprește în Piața Universității unde francezii de la Horses of Light and Pegasus încheie seara cu un spectacol de lumină și grandoare.

Programul complet al festivalului și detalii despre trupele participante și spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro și pe Facebook, pe pagina B-FIT in the street <https://www.facebook.com/BFITintheStreet/>.

Etichete: B-Fit, B-Fit Bucuresti, Festivalul B-Fit, Festivalul B-Fit 9 12 iunie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h