Festivalul George Enescu va primi finanțare de la stat și în 2015: însă una mai redusăFestivalul Internaţional George Enescu va primi finanţare de la stat şi pentru ediţia din 2015. Anunţul a fost făcut de Ioan Holender, directorul artistic al festivalului, după concertul susţinut ieri la Sala Palatului de Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia, dirijată de Antonio Pappano.

Festivalul George Enescu
Festivalul George Enescu
Foto: www.hypestreet.ro

Ioan Holender a anunţat cu această ocazie că va rămâne directorul artistic al festivalului şi la ediţia următoare, informează Digi24.ro. Finanţarea de la stat pentru 2015 va fi însă mai redusă decât cea din acest an, când s-a ridicat la nouă milioane de euro.

„Guvernul României va asigura şi pentru ediţia din 2015 un buget, nu de mărimea celui de la această ediţie, dar suficient pentru a alcătui un program cel puţin la nivelul acestei ediţii, deşi pentru o perioadă mai scurtă. Apreciez şi respect faptul că, în ciuda austerităţii, manifestarea va avea loc", a declarat Ioan Holender.

Ediţia din 2015 va avea şi o valoare simbolică, atunci urmând să se împlinească 60 de ani de la moartea celui care dă numele festivalului, compozitorul George Enescu.  

Etichete: festivalul enescu 2015, george enescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h