Festivalul Internaţional de Film DaKINO se deschide joi, cu o proiecţie în premieră naţionalăJoi, 26 martie, debutează, în Capitală, cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO. Festivalul va începe cu proiecţia filmului "Still Alice", regizat de Wash Westmoreland şi Richard Glatzer. Pe agenda evenimentului mai sunt incluse şi alte producţii cinematografice nominalizate la Oscar, printre care "Boyhood" şi "Wild".

Festivalul International de Film DaKINO se deschide joi, cu o proiectie in premiera nationala
Festivalul Internaţional de Film DaKINO se deschide joi, cu o proiecţie în premieră naţională
Foto: facebook/ DaKINO

Lungmetrajul „Still Alice", regizat de Wash Westmoreland şi Richard Glatzer, va deschide joi, 26 martie, cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO. Producţia, care i-a adus lui Juliane Moore trofeul Oscar pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal", va fi proiectată la CinemaPRO din Capitală, de la ora 20:00, informează gândul.info.

Filmul urmăreşte povestea lui Alice Howland, profesoară de lingvistică renumită şi mamă a trei copii acum adulţi. Alice începe să uite cuvinte, iar, după ce este diagnosticată cu maladia Alzheimer, relaţia ei cu cei din familie trece prin momente dificile. Încercările ei de a rămâne persoana care era înainte sunt înfricoşătoare, devastatoare, dar şi extrem de emoţionante, se arată într-un comunicat remis gândul.

Scenarişti şi regizori, Richard Glatzer şi Wash Westmoreland au devenit cunoscuţi pentru „Quinceañera", film recompensat cu premiul publicului şi marele premiu al juriului la Sundance, în 2006. Filmografia lor include, de asemenea, titlurile „The Last of Robin Hood", cu Kevin Kline, Susan Sarandon şi Dakota Fanning, prezentat în premieră la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în 2013 şi „The Fluffer" (2001).

Glatzer a murit pe 10 martie, la vârsta de 63 de ani, fiind diagnosticat cu scleroza laterală amiotrofică.

Tot în timpul festivalul DaKINO, ce se desfăşoară la Bucureşti până pe 29 martie, va fi prezentat, în premieră în România, şi filmul „Wild", de Jean-Marc Vallée, care a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2015: pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal" (Reese Witherspoon) şi pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar" (Laura Dern).

De asemenea, publicul va avea ocazia să vadă pelicula „Boyhood", de Richard Linklater, pentru care Patricia Arquette a fost recomensată cu Premiul Oscar, Premiul BAFTA şi Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar".

În competiţia oficială de scurtmetraje vor fi proiectate, în total, 27 de producţii, dintre care nouă româneşti: „Apăsătoarele îndatoriri ale cetăţeanului Crăciun", de Claudiu Bolchiş, „În Familie", de Andrei Cotarcea, „The Story of Little Hans", de Daniel Djamo, „Candy Crush", de Andrei Georgescu, „De ce au dispărut dinozaurii", de Mihai Ghiţă, „Amnezia", de Jamil Hendi, „Pui de somn", de Paul Mureşan, „Fantezie în DO minor", de Rareş Neagu şi Ştefan Marin, şi „Have Sweet Dreams", de Ciprian Suhar.

În premieră naţională pe marele ecran vor rula şi „Boychoir", cel mai recent film în regia lui François Girard, cu Dustin Hoffman şi Kathy Bates, dar şi „Sthorzina", scurtmetrajul semnat de Dan Radu Mihai, inclus în competiţia internaţională de la Clermont-Ferrand în 2015.

Citeşte şi: Acces GRATUIT pentru locuitorii sectorului 3 la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DaKINO 2015

DaKINO propune ca noutate anul acesta un număr de proiecţii speciale adresate copiilor, respectiv seniorilor din centrele de zi din Sectorul 3 Bucureşti. Astfel, titlurile „Cei 6 Supereroi"/„Big Hero 6", câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film de animaţie în 2015, precum şi „Mielul Shaun- Filmul"/„Shaun The Sheep Movie" vor fi prezentate pentru cei mici la festival, prin amabilitatea Forum Film România, în timp ce seniorii sunt aşteptaţi la o proiecţie specială „The Second Best Exotic Marigold Hotel", se mai precizează în comunicat.

Pentru al treilea an consecutiv, DaKINO propune în cadrul secţiunii DaKIDS un workshop de film adresat celor mici, organizat în parteneriat cu Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete". Acesta se va desfăşura sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 11.30, la Hollywood Multiplex Bucurşeti Mall şi va fi urmat de proiecţia filmului de scurtmetraj „Aurora. Doctorul Pădurii", regia Ema Pendiuc.

În prima parte a workshop-ului, copiii vor interacţiona în faţa camerei de filmat şi vor avea ocazia să improvizeze diferite scene sau situaţii, sub îndrumarea directoarei Şcolii Micile Vedete, Ariana Pendiuc. În cea de-a doua parte a workshop-ului, cei mici vor participa la jocuri şi exerciţii de actorie, coordonate de actriţa şi trainerul de interpretare Tamara Roman.

Înscrierile, în limita locurilor disponibile, sunt deschise pentru copiii cu vârste între 7 şi 10 ani, pe adresele office@famart.ro şi scoala.micilevedete@gmail.com.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO se va desfăşura la Bucureşti în perioada 26- 29 martie. Gala de Deschidere şi Gala de Închidere DaKINO 24 vor fi găzduite de Cinema PRO pe 26, respectiv 29 martie, iar proiecţiile din cadrul Festivalului, de Hollywood Multiplex Bucureşti Mall între 26 şi 29 martie.

Biletele pentru proiecţiile din cadrul DaKINO 24 sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Mai multe detalii despre programul festivalului sunt disponibile aici.

Etichete: acces liber DaKINO 2015, DaKino, DaKINO 2015, festival de film, FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DaKINO 2015, premiera, Still Alice

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE