Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit 2019 debutează marți în CapitalăCea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit debutează marți, la ora 18.00, la Cinemateca Eforie din Capitală, și include în cele două competiții, internațională și românească, filme din 24 de țări, potrivit unui comunicat, scrie Mediafax.

Cinemaiubit
Cinemaiubit

Manifestare de tradiție a spațiului cultural bucureștean și românesc, CineMAiubit este locul unde, de-a lungul timpului, au debutat și au fost premiate unele dintre cele mai mari nume ale filmului românesc contemporan.

Traversând peste două decenii, timp în care cinematografele României au fost închise, transformate sau chiar distruse, iar alte manifestări culturale asemănătoare au fost nevoite să își limiteze activitatea sau chiar să își închidă porțile, Festivalul CineMAiubit a însemnat o prezență constantă și consistentă pentru spațiul cinematografic românesc, fiind martorul Noului Cinema Românesc, aniticipându-i nașterea și evoluția, premiind și aducând în atenția criticii și a publicului tineri studenți care vor deveni nume de referință, precum Cristian Mungiu, Călin Peter Netzer, Corneliu Porumboiu, Adina Pintilie, Ivana Mladenovic, Iulia Rugină, Cătălin Mitulescu, Cristian Nemescu, Tudor Cristian Jurgiu, Dana Bunescu, Marius Panduru, Oleg Mutu, potrivit organizatorilor.

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L.Caragiale" București (UNATC) și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și DACIN SARA - Drepturi de autor în cinematografie și audiovizual.

CineMAiubit a luat ființă în 1996, la inițiativa Elisabetei Bostan, decanul de atunci al Facultății de film și președintele Fundației Cinemaiubit și este, încă de la debut, mai mult decât un festival, acționând ca o platformă educațională cu rol de catalizator în educația universitară cinematografică.

Festivalul este structurat în două secțiuni competitive, cu filme din 24 de țări - competiția internațională și competiția românească. De-a lungul a cinci zile de proiecții, publicul va avea ocazia să descopere pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice originale, din zone culturale diferite, aparținând unora dintre cei mai promițători actuali studenți, viitori autori de film, precum și să ia pulsul viitorului cinema-ului românesc.

Juriul festivalului este compus din actrița Iulia Lumânare, regizorii Cătălin Mitulescu și Ioana Grigore, monteurul de film Corina Stavilă, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, criticii de film Pavel Azap și Laurențiu Bratan.

UNATC va prezenta în ultima zi de festival o retrospectivă de filme studențești realizate în ultimii 50 de ani, din care nu vor lipsi pelicule realizate de Radu Gabrea, Dan Pița, Mircea Veroiu, Mircea Daneliuc, Ovidiu Bose Paștina, Laurențiu Damian, Șerban Marinescu ajungând până la generația 2000.

În paralel cu secțiunile competitive, CineMAiubit aduce expoziții de afișe și fotografie, workshop-uri (care vor avea loc la UNATC și la CINETic), conferințe.

Programul festivalului, care se va încheia pe 7 decembrie, poate fi consultat pe site-ul festival-cinemaiubit.ro, precum și pe pagina de Facebook: Festivalul Cinemaiubit.

Intrarea la toate proiecțiile și evenimentele festivalului este liberă.

Etichete: cinemaiubit, festival, festival de film

0/7 COMENTARII
Nume*
16 apr 14:08
+0
VOTURI
-0
Tracie den här fotbollströjan för herr är en version av
den som juve bär när de visar upp sitt billiga fotboll tröjor målfokuserade spel
på motståndarplanernatröjan är stylad
efter den de VetaL
Nume*
16 apr 08:32
+0
VOTURI
-0
Tod den 23november 1947, i en kamp mot atlético madrid på metropolitano stadium, ble real madrid den første spanske laget som tok i bruk
nummererte drakter fotballdrakter barn med. Danni
Nume*
16 apr 02:50
+0
VOTURI
-0
Shirley asså jag kan inte förstå hur detta funkar, folk på tradera billiga fotbollströja.com
säljer fotbolls tröjor för 400kr alltså kopior medans andra på e-bay säljer dom för 15 euro!
Jenni
Nume*
15 apr 18:40
+0
VOTURI
-0
Lorene kjøpe billige fotballdrakter på nett manchester united drakt barn 2020 hjemme
- langermet fotballdrakter med. Janel
Nume*
05 dec 07:25
+0
VOTURI
-0
fotboll tröjor barn Marjorie TandyCha Belgien Tröja Jeniferb YIEPaula Marjorie
Nume*
04 dec 21:36
+0
VOTURI
-0
fussball trikots Harris JeffryDy Tottenham Hotspur
Trikot AlexisMc Theodore Harris
Nume*
04 dec 06:48
+0
VOTURI
-0
Fotballdrakter barn Mia MosheRod England Drakt PamYejtz TamaraWe Mia

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h