Festivalul Internaţional de Teatru Idiş, organizat în noiembrie 2016. Apel la parteneriateTeatrul Evreiesc de Stat anunţă că va organiza, anul viitor, Festivalul Internaţional de Teatru Idiş şi invită, pe această cale, instituţiile interesate să se alăture iniţiativei prin parteneriate şi evenimente conexe.

Festivalul International de Teatru Idis
Festivalul Internaţional de Teatru Idiş

În contextul aniversării în 2016 a 140 de ani de la crearea teatrului de limbă idiş în spaţiul românesc şi a tot atâta timp de existenţă neîntreruptă în ţara noastră – Teatrul Evreiesc de Stat, reprezentând în România teatrul de limbă idiş şi conservând o moştenire culturală de excepţie, va marca acest moment printr-o serie de evenimente menite să prezinte publicului larg teatrul şi cultura idiş (expoziţii, prelegeri, spectacole-lectură, lansări de carte), care se vor desfăşura pe tot parcursul anului.

Principalul eveniment al anului aniversar îl va reprezenta însă Festivalul Internaţional de Teatru Idiş, organizat de Teatrul Evreiesc de Stat şi programat pentru luna noiembrie 2016 care va reuni, timp de o săptămână, principalele trupe de limbă idiş din Israel, America şi Europa într-un proiect artistic complex.

Dorim să invităm, pe această cale, diversele instituţii interesate să ni se alăture şi să susţină acest proiect în lucru prin parteneriate şi evenimente conexe.

Etichete: festival teatru, teatrul evreiesc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE