Festivalul mucenicilor, în weekend, în Parcul Naţional: mucenici uriaşi în formă de harta RomânieiFESTIVALUL MUCENICILOR. În acest weekend, în Parcul Naţional din Capitală, se dă startul unei noi ediţii a Festivalului Mucenicilor. Anul acesta, vizitatorii vor avea parte de câteva surprize: mucenici uriaşi, în forme speciale (harta României, porumbei, albinuţe, soare, în chip de om, cum prevede tradiţia), lungi de un metru. Prepararea lor va începe mâine, de la ora 10.00, anunţă organizatorii. 

Festivalul mucenicilor, in weekend, in Parcul National: mucenici uriasi in forma de harta Romaniei
Festivalul mucenicilor, în weekend, în Parcul Naţional: mucenici uriaşi în formă de harta României

FESTIVALUL MUCENICILOR. Gospodine iscusite din Muntenia vor fierbe dis de dimineaţă mucenici munteneşti într-o oală de 500 de litri, pentru care vom folosi nu mai puţin de 50 kg de făină, 3 kg de nucă, 10 kg de miere şi tot atâtea de zahăr, 20 kg de lămâi şi 2 kg de scorţişoară.

FESTIVALUL MUCENICILOR. Alţi 20 000 de mucenici moldoveneşti vor fi copţi într-un cuptor cu bandă, pentru care gospodinele vor încropi sute de kg de făină, zahăr, zeci de litri de ulei si sute de litri de lapte, 25 kg de unt, sute de ouă,
200 kg miez de nucă, 80 kg miere şi 5 kg lămâi.

FESTIVALUL MUCENICILOR. Vizitatorii vor putea gusta şi din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldeveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză. Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.

FESTIVALUL MUCENICILOR. Pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primle ore. Vizitatorii vor avea la dispoziţie şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, copată în cuptoarele amenajate "în buricul târgului"!

FESTIVALUL MUCENICILOR. Iar pentru doamnele şi domnişoarele prezente la Festival, organizatoroo au pregătit sute de cadouri, pentru 8 martie.

Etichete: FESTIVALUL MUCENICILOR, Parcul Naţional, Sectorul 2, WEEKENS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h