FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2015. Spectacolul "Mein Kampf", în deschiderea FNT din BucureștiFESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2015. Festivalul Național de Teatru, a XXV-a ediție, se va deschide oficial vineri, cu spectacolul "Mein Kampf" în regia lui Alexandru Dabija, începând cu ora 20:00.

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2015. Spectacolul "Mein Kampf", in deschiderea FNT din Bucuresti
FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2015. Spectacolul "Mein Kampf", în deschiderea FNT din București
Foto: eventim.ro

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2015. La ediția din acest an a festivalului, publicul va putea vedea 44 de spectacole, selecționate din stagiunea 2014-2015, precum și trei producții invitate din străinătate. Vor mai fi organizate expoziții, conferințe, dezbateri, lansări de carte.

Potrivit organizatorilor, FNT își propune nu doar să fie în strictă actualitate, ci și să aducă un tribut memoriei teatrului românesc. Astfel, prin cele 10 expoziții de fotografie și plastică deschise pe toată perioada evenimentului, publicul va avea ocazia să-și aducă aminte atât de mari nume ale teatrului precum Gina Patrichi, Amza Pellea, Ștefan Iordache, George Constantin sau Gellu Naum. De asemenea, vor fi prezentate și două expoziții inedite: "Lume" — 70 de fotografii realizate de Silviu Purcărete, expuse în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național din București, și "Graficaturi" — 40 de lucrări de grafică și caricatură de Horațiu Mălăele, în spațiile afine sălii Studio.

Foaierul Teatrului de Comedie găzduiește un eveniment expozițional multimedia — "Comedia Remix"—, despre nașterea și creșterea acestei instituții de cultură.

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2015. Expoziția dedicată sărbătoririi a 25 de ani de FNT "Afișele vremii. Vremea teatrului" cuprinde o selecție de afișe de festival și ale spectacolelor prezentate la acest eveniment în perioada 1990 — 2014, care va da viață și culoare Pasajului Universității, transformat pe durata festivalului în "Pasajul FNT". Ea va fi completată de o expoziție virtuală de fotografie de teatru — imagini din spectacolele selecționate în cele 24 de ediții, intitulată "25 de ani de FNT. O istorie în imagini", realizată de Mihaela Marin, care va rula atât în Pasajul FNT, în foaierele teatrelor partenere, precum și pe site-ul www.fnt.ro.

Festivalul are ca temă o realitate extrem de actuală, cea a conflictului, care se regăsește și în multe dintre spectacolele festivalului. Va fi organizată și dezbaterea "Război. Conflict. Teatru", despre cum și dacă poate teatrul să atenueze diversele forme de violență din viața de zi cu zi, să readucă armonia între oameni.

Ediția aniversară a Festivalului Național de Teatru va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie.

Etichete: festivalul national de teatru, mein kampf

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE