Festivalul Peştelui, ediţia a II-a, în perioada 16-18 octombrie, în BucureştiDaca sunteti amatori de peşte şi nu numai, sunteţi aşteptaţi, în perioada 16-18 octombrie, în parcarea Complexului Comercial Billa din Drumul taberei, la Festivalul Peştelui, ediţia a II-a.

Festivalul Pestelui, editia a II-a, in perioada 16-18 octombrie, in Bucuresti
Festivalul Peştelui, ediţia a II-a, în perioada 16-18 octombrie, în Bucureşti
Foto: stiriagricole.ro

Festivalul se desfasoara in stricta colaborare cu Patronatul National Al Pestelui SI RO FISH Asociatia Procesatorilor,Importatorilor,Distribuitorilor si Comerciantilor de Peste din Romania care promoveaza consumul de peste pe fiecare masa.

Vedeta festivalului va fi borşul de peşte, intr-un ceaun de 300 litri nu mai puţin de 500 de porţii urmând să fie gătite si distribuite ( 50 cu titlu gratuit) în cursul zilei de sâmbătă 17 Octombrie. De asemenea, cei prezenţi vor avea ocazia să încerce peşte la grătar: păstrăv,stiuca, macrou, file de crap, dorada,chefal sau saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, salate de icre de crap şi ştiucă, sprot marinat şi sărat.

In premiera la un Festival de peste va participa si "Cherhanaua Jurilovca'' din Delta Dunarii care ne vor desfata cu borsul renumit din Delta ,sarmale carnati si mici din peste gatite de gospodinele lipovenence imbracate in portul popular .

Nu in ultimul rand vestitul bucatar specialist in fructe de mare si peste Don Mariano (Marian Cuzdrioreanu ) cu Cherhanaua ''Victorita Pescarita'' ne va delecta papilele gustative pe langa preparatele traditionale din peste si cu un bors de storceag( bors de sturion ) gatit dupa o reteta proprie.

Pe langa muzica populara si usoara pusa in scena de Dj Laur, cei curiosi sunt invitatii sa invete de la renumitul bucatar Don Mariano diferite retete de gatit peste .

In plus pe langa peste, doritorii vor mai gasi terase de alimentatie publica ( mici,pastrame zemoase,carnati boieresti,frigarui,cartofi cu rosmarin,bere din belsug ), mustarie traditionala,placinte de casa,mezeluri si branzeturi traditionale ,poale-n-brau din Bucovina,kiortos kolacs din Harghita, dulceturi,compoturi,gogosi,langosi ,sarmale din Maramures, dulciuri de casa, miere,siropuri,sucuri de fructe stoarse in fata clientilor,cafea la nisip,braga,articole de hand made,ceramica ,piele si multe altele.

Etichete: Drumul Taberei, Festivalul Peștelui, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE