Fetiță de doi ani, cu suspiciune de SHU, adusă la Spitalul Marie CurieUn copil cu suspciune de Sindrom Hemolitic Uremic a fost adus la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, sâmbătă la amiază. Copilul are doi ani şi este din Braşov.

Fetita de doi ani, cu suspiciune de SHU, adusa la Spitalul Marie Curie
Fetiță de doi ani, cu suspiciune de SHU, adusă la Spitalul Marie Curie

O fetiță de doi ani și patru luni, din Brașov a fost adusă sâmbătă a prânz la Spitalul de Copii „Marie Curie”, cu suspciune de Sindrom Hemolitic Uremic.

Medicii brașoveni au constatat că micuța are toate simptomele unui sindrom hemolitic uremic și au decis că e mai bine să fie tratată la spitalul din București.

Medicii vor face investigații pentru a stabili dacă fetița are sindrom hemolitic uremic.

La „Marie Curie” sunt în continuare internați alți doi copii. Medicul Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie a spitalului „Marie Curie”, a anunțat ieri starea lor: un sugar de șapte luni și jumătate din Fetești, care are o formă mai severă de sindrom hemolitic uremic, dare care acum e mai bine. Fetița va mai face dializă și va mai rămâne o vreme în spital. Cel de-al doilea pacient, tot o fetiță, din București, are o formă incompletă de SHU și nu a necesitat dializă.

Medicul a amintit că 12 copii au fost externați până acum și că, din păcate, trei copii „s-au pierdut”.

Sursa: digi24.ro

 

Etichete: copil, sindrom hemolitic uremic, Spitalul Marie Curie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE