Filmul "Colţuri de Bucureşti", proiectat luni, la sediul CreArt. INTRARE LIBERĂPrimăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, vă invită la proiecţia filmului ,,Colţuri de Bucureşti'', în regia lui Vlad Trandafir. Filmul va rula în data de 23 septembrie, de la ora 19.00, la sediul CreArT din Piaţa Lahovari, nr.7.

Colturi de Bucuresti
Colturi de Bucuresti

,Colţuri de Bucureşti''este un proiect cultural ce îşi propune să scoată în evidenţă memoria afectivă a locurilor, tensiunea lor emoţională şi vibraţia acestora, toate declanşate de instanţa povestitorului, informeaza un comunicat al CreArt.

Filmul reuneşte amintirile bucureştenilor despre un loc din capitală şi afinitatea lor pentru acesta, fiind o colecţie de confidenţe ce dezvăluie oraşul prin prisma subiectivităţii locuitorilor săi. Se doreşte astfel reconstruirea unei hărţi intime a capitalei şi nu un ansamblu de obiective turistice, oferindu-le celor care vizionează, prilejul să cunoască şi să îndrăgească Bucureştiul.

Mărturiile aparțin atât unor oameni născuți în București, cât și celor adoptați de oraș, printre care personalități precum: Adina Nanu, Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu, Tiberiu Soare, Vintilă Mihăilescu, Paul Negoescu şi Marius Constantinescu.


Vlad Trandafir, iniţiatorul proiectului, este un regizor şi scenarist distins cu numeroase premii printre care amintim: Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune la Teheran (2006), Premiul PROCINEMA (2007), Marele Premiu la Best Fest Festival (2009). Întrebat ce reprezintă proiectul ,,Colţuri de Bucureşti'', acesta afirmă că ,,este o tentativă de a dobândi o relaţie mai directă, mai vie, cu Bucureştiul prin intermediul . Mă invit pe mine şi, prin ricoşeu, şi pe alţii, să afle ce poveşti îi leagă pe semenii mei de oraş. E, în ultimă instanţă, o colecţie de istorioare. Cele mai multe cu mult umor, dar şi cu destulă melancolie, bineînţeles.''
Intrarea este liberă.

Etichete: CreArT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE