Filmul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit premiul Un Certain Talent la CannesFilmull "Comoara", regizat de Corneliu Porumboiu, a primit sâmbătă premiul Un Certain Talent la Festivalului de la Cannes.

Filmul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit premiul Un Certain Talent la Cannes
Filmul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit premiul Un Certain Talent la Cannes
Foto: radardemedia.ro

La secțiunea Un Certain Regard au fost selecționate două filme româneşti: lungmetrajul "Un etaj mai jos" – al regizorului Radu Muntean, și filmul "Comoara", al lui Corneliu Porumboiu, informează revista22.ro.

Cel din urmă a mai câștigat, în 2009, premiul juriului pentru pelicula "Poliţist, adjectiv".

Juriul care a stabilit câștigătorii ediției din acest an la secțiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini și i-a mai avut în componență pe Haifaa al-Mansour (regizor - Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor - Grecia), Nadine Labaki (regizoare și actriță - Liban) și Tahar Rahim (actor - Franța), scrie Agerpres.

Premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului "Hrutar" ("Rams") regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei "Zvizdan" ("The High Sun") regia Dalibor Matanic, distincția pentru Cel mai bun regizor a fost câștigată de Kiyoshi Kurosava pentru "Kishibe no tabi" ("Journey to the Shore"), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producțiilor "Masaan" - regia Neeraj Ghaywan și "Nahid" - regia Ida Panahandeh.

Etichete: cannes, comoară, Corneliu Porumboiu, un certain talent

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE